Komünistler Bakırköy'de: 1 Mayıs coşkuyla kutlanıyor

Türkiye Komünist Hareketi'nin (TKH) çağrısıyla bir araya gelen komünistler ve dostları çoşkulu bir kortejle Bakırköy'de düzenlenen 1 Mayıs mitingine katılıyor.

Komünistler Bakırköy'de: 1 Mayıs coşkuyla kutlanıyor

Türkiye Komünist Hareketi’nin (TKH) çağrısıyla bir araya gelen komünistler ve dostları çoşkulu bir kortejle Bakırköy’de düzenlenen 1 Mayıs mitingine katılıyor.

Sabah saatlerinde hazırlıklarına başlayan TKH üyeleri ve dostları inşaat işçilerinin en önde yürüdüğü kortejleriyle Bakırköy’deki miting alanına yürüyüşe geçti.

tkh17

“Gericiler değil İşçiler baş olacak” sloganıyla İstanbul’daki 1 Mayıs kutlamalarına katılan komünistler çoşkuyla “Yaşasın 1 Mayıs”, “Şeriata, faşizme, karanlığa geçit yok”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Fabrikalar, tarlalar, siyasi iktidar her şey emeğin olacak”, “Gericiler değil, işçiler baş olacak”, “Laik Türkiye, Sosyalist Türkiye” ve “Boyun eğme laikliğe sahip çık” sloganları atıldı.

tkh13

Komünist kadınlar kortejin en kararlı gruplarından biri olarak sloganlara katıldı.

tkh15

Memleketin umudu gençler Sosyalist Liseliler’in açtığı “Laiklik ve Bağımsızlık için Memlekete Sahip Çıkıyoruz!” pankartıyla kortejde yerlerini aldı.

tkh18

Komünistler siyasete geri döndürmek için mücadele ettikleri Türkiye Komünist Partisi’ni de alana taşıdı.

tkh25

İşte toplanma anından itibaren Türkiye Komünist Hareketi (TKH) kortejinden fotoğraflar;