Komünistler 1 Mayıs 1977'de öldürülen işçileri andı: Onların yaşamı bu ülkenin geleceği olacaktır

Türkiye Komünist Hareketi, 1 Mayıs 1977'de hayatını kaybeden işçileri anmak için, bugün Kazancı Yokuşunda bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Komünistler 1 Mayıs 1977'de öldürülen işçileri andı: Onların yaşamı bu ülkenin geleceği olacaktır

Türkiye Komünist Hareketi, 1 Mayıs 1977’de hayatını kaybeden işçileri anmak için, bugün Kazancı Yokuşunda bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Kazancı yokuşuna bırakılan karanfillerin ardından “Yaşasın 1 Mayıs” sloganları atıldı.

TKH Merkez Komitesi adına Kurtuluş Kılçer’in yaptığı konuşma şöyle:

Taksim’in 1 Mayıs’a yasaklandığı bir dönemde, boyun eğmeden 1 Mayıs’ın anlam ve içeriğini, burada yaşamını yitiren insanların mücadelesini devam ettirmek için buradayız. 

Hepinizin bildiği gibi ülkemiz karanlık bir dönemden geçiyor. Ülkemiz bombalarla şekillendiriliyor, ülkemizde bugün laiklik kaldırılmaya çalışılıyor. Bugün ülkemizde yeni bir anayasa tartışması var ve ardından başkanlık, diktatörlük gündeme getirilecek. Bu karanlık dönemde başkanlığı getirmeki isteyenlerin, laikliği yok etmek isteyenlerin bugün bu amaçlarına ulaşmaları için insanları sessizliğe gömmek ve boyun eğdirmek istedikleri bir dönemdeyiz. O yüzden yasaklar, baskılar var, o yüzden Taksim alanı yasaklanıyor.

Türkiye’nin bütün illerinde 1 Mayıs’ı sen değil, gericiler değil, işçiler bu ülkenin başı olacak şiarıyla alanlarda olacağız. 

Türkiye işçi sınıfının 1 Mayıs’ını kutluyorum.

Burada bir kez daha ölen 37 işçiyi yad ediyoruz.

Unutmadık, unutmayacağız, onların yaşamı bu ülkenin geleceği, aydınlığı olacaktır. 

kazancı1