Komünist başkandan öğretmen ihraçlarına tepki: TEOG başarısı birilerini rahatsız etti

Ovacık Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu, ilçede çok sayıda öğretmenin görevden alınmasına tepki gösterdi.

Komünist başkandan öğretmen ihraçlarına tepki: TEOG başarısı birilerini rahatsız etti

Dersim’in Türkiye Komünist Partili (TKP) Ovacık Belediyesi’nin Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu, “terörle ilişkili” olduğu iddiasıyla ilçede çok sayıda öğretmenin görevden alınmasına “TEOG başarıları birilerini rahatsız etti ki böyle oldu” sözleriyle tepki gösterdi.

Dersim’deki ‘öğretmen açığa alma’ operasyonlarında, en çok etkilenen yerlerden biri de Ovacık İlçesi oldu. Dersim’in Ovacık ilçesindeki tek ilkokul olan Gözeler İlkokulu’nda görevli 25 öğretmenin tamamı ve 9 memur açığa alındı. Okulda öğretmen, idareci ve memur kalmadı. Yaşanan skandal duruma ilişkin TKP’li Ovacık Belediyesi Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu, Cumhuriyet’te yer alan habere göre, kent genelinde en çok öğretmenin Ovacık ilçesinde görevden alındığına dikkat çekerken, “TEOG başarıları birilerini rahatsız etti ki böyle oldu” değerlendirmesinde bulundu.

Maçoğlu, “Gözeler İlkokulu’ndaki öğretmenlerin tamamı diğer okullardaki öğretmenlerin yüzde ellisi görevden alındı. Biz bununla ilgili görüşmeler yapmaya çalışıyoruz ancak muhatap bulamıyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık. Okullar açılacak aileler kaygılı. Bu süreç çocuklar için önemli. Dersim’in bütün ilçelerinde durum aynı. Ancak nüfus oranına göre en çok öğretmen burada açığa alındı. TEOG başarıları birilerini rahatsız etti ki böyle oldu. 3 senedir aynı öğretmen kadrosu bu başarılara imza attı. Yaşanan bu durumdan kaygılıyız” dedi.

http://gazetemanifesto.com/2016/09/14/akp-ovacikta-ogretmen-birakmadi/