Komoyedov: Erdoğan hasta

Rusya Duma Meclisinde Savunma Komitesi Başkanı Vladimir Komoyedov Türkiye’de rejim başkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Rusya’nın Suriye’de ‘butik devlet kurma niyetinde ‘ olduğunu ifade eden iddialarının sadece onun ‘Osmanlı imparatorluğu hayalleri hastalığının’ bir neticesi olduğunu belirtti. Komoyedov bugün basına yaptığı açıklamalarda Erdoğan’ın ‘Osmanlı İmparatorluğu hayalleri hastalığına yakalandığını belirtti. Rusya’nın yeteri kadar mülk sahibi olduğuna dikkat çeken... View Article

Komoyedov: Erdoğan hasta

Rusya Duma Meclisinde Savunma Komitesi Başkanı Vladimir Komoyedov Türkiye’de rejim başkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Rusya’nın Suriye’de ‘butik devlet kurma niyetinde ‘ olduğunu ifade eden iddialarının sadece onun ‘Osmanlı imparatorluğu hayalleri hastalığının’ bir neticesi olduğunu belirtti.

Komoyedov bugün basına yaptığı açıklamalarda Erdoğan’ın ‘Osmanlı İmparatorluğu hayalleri hastalığına yakalandığını belirtti. Rusya’nın yeteri kadar mülk sahibi olduğuna dikkat çeken Komoyedov; Suriye’deki hedeflerini açık ve net bir şekilde ilan ettiğini, Suriye’de bulunduğu çabaların da herkese açık olup meşru ve aleni olduğunun altını çizdi.

Erdoğan, rejiminin gayrimeşru müdahalesini örtbas etmeye çalışıyor

Diğer yandan Rus diplomatik bir kaynak Erdoğan’ın Rusya ve Suriye’ye düşmanca yaklaşımını eleştirirken; bu açıklamalarda ki amacının Türkiye rejiminin Suriye’de bulunduğu gayrı meşru müdahalelere dikkat ve kuşkuları uzak tutmak olduğunu belirtti. Rus diplomat Erdoğan’ın açıklamalarını tamamıyla saçma olarak nitelendirirken Rusya’nın her daim Suriye’nin toprak bütünlüğü dahilinde demokratik ve laik bir devlet olarak kalması gereğine vurgu yaptığını söyledi.