KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı: İdamın gündeme gelmesi doğru değil

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Türkiye’de idam konusunun gündeme gelesini doğru bulmadığını kaydetti.

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı: İdamın gündeme gelmesi doğru değil

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Türkiye’de idam konusunun gündeme gelmesini doğru bulmadığını kaydetti. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı yaptığı açıklamada, bu gibi konuların gelişmiş ülkelerin iç işi olmaktan çıktığını kaydetti.

‘İdamın gündeme gelmesi doğru değil’

Cumhurbaşkanı Akıncı, Türkiye’nin Avrupa Birliği normlarını hedeflediğini ve AB’ye üye olmak için idamı kaldırmış bir ülke olduğunu söyledi. Kıbrıs Türk halkının ve Türkiye’nin yerinin Avrupa Birliği olduğuna inandığını söyleyen Akıncı, Türkiye’de idam konusunun tekrarda gündeme gelmesini doğru bulmadığını kaydetti.

‘Kopenhag Kriterleri’nden taviz vermeden’

Akıncı temennisinin Türkiye’nin yıllar önce başlatmış olduğu Kopenhag Kriterleri’nden taviz vermeden bu darbeyi alt etmesi olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Akıncı, Türkiye’nin kurumsallaşarak, demokrasisini daha ileriye taşıyarak, bir daha bu badirelerle karşılaşmayacaktır düşüncesinde olduğunu kaydetti.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye’deki darbe girişiminin başarılı olmamasının sevindirici olduğunu, darbe girişiminin olumlu olması durumunda KKTC’yi de olumsuz etkileyebileceğini söyledi.