Kıyak emekli Bakan da yaşa takılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu sosyal güvenlik sistemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kıyak emekli Bakan da yaşa takılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, erken emeklilikle ilgili olarak, “Vatandaşlarımızın erken emeklilik konusundaki taleplerini çok insani ve beklenti içinde olabileceklerini düşünüyorum. Ama sosyal güvenlik sistemimizin bir gelir-gider dengesi var. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmak zorundayız” dedi.

Isparta’dan akşam saatlerinde Eskişehir’e gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, ilk olarak Vali Güngör Azim Tuna’yı, ardından da AKP il örgütünü ziyaret etti.

Kendisinin de emeklilikte yaşa takılanlardan olduğunu belirten bakan Soylu, “Ben de emeklilikte yaşa takılanım. Benim bugün emekli olmam lazım. 25 yıla yakın prim ödedim ve ben de yaşa takıldım. SSK da, Bağ-Kur da ödedim ama bugün bekliyorum. 46 yaşındayım, ama 50 yaşında emekli olmamam lazım.” derken milletvekilleri için getirilen “kıyak emekliliği” ise görmezden geldi ve “mezarda” emekliliğe karşı çıkanlarla adeta dalga geçti.

Bakan, Türkiye’nin gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin içinde sağlık reformunu, sosyal güvenlik reformunu, genel sağlık sigortası reform dönüşümünü başarı ile gerçekleştirmiş yegane ülke olduğunu iddia ederken emeklilik yaşının ise aşağıya çekilmeyeceğini ifade etti.