'Kırmızılı kadın'ı gaza boğan polis de 'FETÖ'yü bahane etti

Gezi Parkı'nda 'kırmızılı kadın' Ceyda Sungur'a biber gazı polis memuru Fatih Zengin, 'FETÖ' mağduru olduğunu öne sürüp yeniden yargılanma istedi.

'Kırmızılı kadın'ı gaza boğan polis de 'FETÖ'yü bahane etti

Haziran Direnişi sırasında Gezi Parkı’nda ‘kırmızılı kadın’ olarak hafızalara kazanan Ceyda Sungur’a biber gazı sıktığı gerekçesi ile aldığı 20 ay hapis ve 600 fidan dikip 6 ay bakma cezası 5 yıl süre ile ertelenen polis memuru Fatih Zengin, müvekkilinin ‘FETÖ’ mağduru olduğunu öne sürerek yeniden yargılama talebinde bulundu.

Fatih Zengin’in Avukatı Funda Sadıkahmet Alp, müvekkili Fatih Zengin’i mahkum eden İstanbul 73. Asliye Ceza Mahkemesi’ne bir dilekçe sunarak, müvekkilinin mahkeme tarafından müşteki Ceyda Sungur’a biber gazı sıktığı gerekçesi ile “Görevi kötüye kullanma” ve “Zor kullanma yetkisine ilişkin sınırın aşılması” suçlarından cezalandırıldığını hatırlatttı. Avukat Alp, müvekkiline ceza veren Hakim Muzaffer İren’in ‘FETÖ’ kapsamında tutuklu olduğuna da dikkat çektiği dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

“İddianameyi hazırlayan Savcı Adnan Çimen, FETÖ / PDY terör örgütü soruşturması kapsamın’da açığa alınmış ve firaridir. İddianameyi hazırlarken soruşturmayı tam ve eksiksiz yapsa idi zor kullanma yetkisinin sınırlarının aşılmadığını ve olay bir bütün olarak değerlendirildiğinde suç unsuru olmadığını tespit edebilecekti. FETÖ / PDY firarisi olan savcı Adnan Çimen’in ve diğer kişilerin kime hizmet ettiği ve neden taraflı davrandığı 15 Temmuz 2016 sonrasında anlaşılmıştır.”

Müvekkili Fatih Zengin’in Gezi Parkı olaylarında omuzundan ameliyatlı ve raporlu olduğu halde Model 5 adlı gaz silahını kullanan biri olduğu için göreve çağrıldığını belirten Avukat Alp, “Tüm baskı ve emirlere rağmen gaz sıkmadığı için FETÖ / PDY firarisi Ramazan Emekli tarafından ensesinden tokat atılıp, ‘sıksana lan’ denince tetiğe basmış ve zaten ameliyatlı olan omuzu sebep olduğundan hedef gözetmesi ve kastı olması imkansızdır” dedi.

Dilekçesinde müvekkilinin müşteki Ceyda Sungur’un yüzüne doğrudan gaz sıkmadığını öne süren Avukat Alp, “Dava dosyası kapsamında tanıklık yapan dönemin 2. Sınıf Emniyet Müdürü Ramazan Emekli de FETÖ / PDY kapsamında meslekten ihraç edilmiş ve firaridir. Görüntülerde hem elini kaldırıp hem de sözlü talimat veren kendisi olduğu halde dava aşamasında bunu sürekli inkar etmiştir. ‘Gaz sıkmasını gerektirir bir durum yoktu, bizde hiyerarşi vardır’ dese de herkesçe bilinir ki amiri ‘sık’ demeden polis memuru gaz sıkmaz. Önce talimat verip sonra inkar eden Ramazan Emekli’nin 15 Temmuz’dan sonra neye ve neden hizmet edip müvekkilimin ceza almasını kolaylaştırdığı açıkça ortadadır” dedi.

Bu nedenlerle müvekkili aleyhine kurulan hükmün hukuka aykırı olduğunu savunan Avukat Alp, iddianameyi hazırlayan savcı Adnan Çimen ve müvekkili aleyhine duruşmada ifade veren 2. Sınıf Emniyet Müdürü Ramazan Emekli’nin FETÖ’den firari, hükmü kuran mahkemenin hakimi Muzaffer İren’in FETÖ’den tutuklu olduğunu belirterek, “FETÖ / PDY terör örgütünün başı olan Fetullah Gülen’in talimatları ile hareket eden bu kişilerin yaptığı yargılama ve kararları tamamen taraflı ve hukuka aykırıdır. Yeniden yargılama talebimiz kabul edildiği taktirde müvekkil Fatih Zengin’in masumiyeti ortaya çıkacaktır” dedi.

Yeniden yargılanma istedi

Adnan Çimen, Muzaffer İnan ve Ramazan Emekli hakkında suç duyurusunda bulunma haklarının saklı kalmasını isteyen Avukat Alp, müvekkili hakkındaki hukuka aykırı hüküm nedeniyle yeniden yargılama talebinin kabulünü istedi.