Kilis'te suç mahaline geri döndüler

Kilis kent merkezine bu sabah bir kez daha roket mermileri düşmüştü.

Kilis'te suç mahaline geri döndüler

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan, art arda roketli saldırıların yaşandığı bölgede inceleme yapmak üzere Kilis’e geldi.

Hakan Fidan “gönderirim 4 kişi, attırırım 8 füze” sözleri ve Hulusi Akar’ın Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte Suudi Arabistan’a yaptığı umre ziyareti hala akıllarda. Türkiye’nin Ortadoğu’daki emperyalist müdahalenin ve mezhep savaşlarının göbeğine çekilmesinde en çok payı olan bu iki bürokratın Kilis ziyareti adeta “suç mahaline geri dönüş” niteliğinde.

İncelemelerde bulundular

Orgeneral Akar, MİT Müsteşarı Fidan ve beraberindeki generaller ile MİT yetkilileri, birlikte Skorsky helikopterlerle Kilis’e geldi. Havadan sınır hattını inceleyen Akar ve Fidan, bölgedeki askeri birlikleri de inceledi.

Ardından Valiliğe Geçen Orgeneral Akar, Fidan ve beraberindeki heyeti Kilis Valisi Süleyman Tapsız ile Vali yardımcıları karşıladı. Akar ve Fidan’ın, Valilikteki görüşmelerini sürüyor.

Bu sabah Kilis bir kez daha hedef oldu

Kilis kent merkezine bu sabah Suriye’nin IŞİD’in yönetiminde olduğu bölgeden atılan 3 Katyuşa roketatar mermisi düştü. Saat 09.10’da düşen mermilerin boş araziye isabet ettiği belirtilirken, ölen veya yaralanan olmadığı bildirildi.

Dün IŞİD terör örgütü tarafından ateşlediği 2 roket mermisi kent merkezine düşmüş, olayda 2 kişi yaşamını yitirirken, 6 kişi de yaralanmıştı. Yaralıların Kilis Devlet Hastanesi’ndeki tedavileri sürüyor.

Önceki gün de yine IŞİD tarafından atılan 5 Katyuşa roketatar mermisi Kilis’e düşmüştü. Roketlerden 2’si yerleşim alanlarının bulunduğu bölgeye isabet ederken, patlama nedeniyle 1’i ağır 12 kişi yaralanmıştı.