Kilis'te roketlerin hedefinde bu kez bir ev vardı

Suriye'den ateşlendiği belirtilen roketlerden biri Karaali Mahallesi'ndeki Türbeder sokakta bulunan Şeyh Mansur Türbesi'nin bahçesine, diğeri ise çevredeki boş bir sokağa düştü.

Kilis'te roketlerin hedefinde bu kez bir ev vardı

Olay, sabah saatlerinde meydana geldi. Suriye’den ateşlendiği belirtilen roketlerden biri Karaali Mahallesi’ndeki Türbeder sokakta bulunan Şeyh Mansur Türbesi’nin bahçesine, diğeri ise çevredeki boş bir sokağa düştü. Roketlerin düşmesiyle birlikte birçok ev ve iş yerinin camları kırılırken, adı öğrenilemeyen 1’i kadın 2 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık görevlisi sevk edildi. Yaralı kadın ambulansla Kilis Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı.

5 gün önce de okul bahçesine düştü

Geçtiğimiz Pazartesi günü de Suriye’de IŞİD ile muhalif grupların çatıştığı bölgeden ateşlenen 3 Katyuşa roketatar mermisinden 1’i kent merkezindeki Eyüp Gökçeimam Ortaokulu bahçesine, 2’si ise boş araziye düşmüştü. Okul bahçesinde büyük bir çukur oluşurken buradaki temizlik görevlisi 32 yaşındaki Ayşegül Polat yaşamını yitirmiş, bir kız öğrenci yaralanmıştı.

Kilis Valiliği’nden açıklama

Kilis Valiliği de bir açıklama yayınlayarak, “23.01.2016 tarihinde saat: 09.30 sıralarında Suriye’den geldiği tahmin edilen 1 roket mermisinin ilimiz merkez Karaali Mahallesi Türbedar Sokağa düştüğü anlaşılmıştır. Patlama sonucunda civarda bulunan bazı binalarda hafif düzeyde hasar oluşmuş, olay sırasında 2 kişi hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmış ve Kilis Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Olayda yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz.” dedi.

TSK’dan Suriye’deki mevzilere top atışı

Suriye’nin IŞİD kontrolünde bulunan bölgesinden ateşlenen ve Rus yapımı Katyuşa füzesi olduğu tahmin edilen 2 roketin Kilis merkezinde bir eve düşmesi sonrasında füzelerin ateşlendiği noktalar TSK tarafından fırtına obüsleri ile ateş altına alındı. TSK’nın mevzilere atışı sürüyor.