'Kiliseye benziyor' diye 10 yıldır bitirilemeyen cami...

Yapımına 2006 yılında başlanan Molla Halil Camisi, mimarisi nedeniyle kiliseye benzetilmesi nedeniyle para yardımı yapılmayınca 10 yıldır bitirilemiyor.

'Kiliseye benziyor' diye 10 yıldır bitirilemeyen cami...

Trabzon’un Ortahisar İlçesi Karşıyaka Mahallesi’nde yapımına 2006 yılında başlanan Molla Halil Camisi, mimarisi nedeniyle kiliseye benzetilmesi nedeniyle para yardımı yapılmayınca 10 yıldır bitirilemiyor.

Ortahisar ilçesindeki Karşıyaka mahallesinde yapımına 2006 yılında başlanılan ve kaba inşaatı tamamlandıktan sonra kilise görüntüsünde olduğu gerekçesiyle bağışları kesilen Molla Halil Camisi yapımının üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen bitirilemedi.

Cami için yeterli bağış toplanamadığından cami inşaatı Türk Diyanet Vakfı’na devredilirken, Karşıyaka Molla Halil Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İlyas Öztürk, caminin yıkılıp yıkılmayacağını Diyanet’in karar vereceğini söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Karşıyaka Molla Halil Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İlyas Öztürk, 2006 yılında caminin inşaatına başladıklarını hatırlatarak “Yardım için dolaşıyorum ‘Karşıyaka bir camimiz var’ diyorum onlar da; ‘Kare minareli cami mi, ben oraya yardım etmem’ diyorlar. ‘Orası kiliseye benziyor ben böyle bir cami görmedim’ diyerek yardım etmiyorlar” dedi.