Kılıçdaroğlu'ndan önce "destek", sonra "rest"

Kılıçdaroğlu: Biz hangi demokrasinin mücadelesini verdik? Bunun adı bildiğimiz otoriter rejimdir.

Kılıçdaroğlu'ndan önce

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, PM toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu daha 3 gün önce söylediği “Eğer Türkiye’yi yöneteceksiniz ben sizin iradenize destek vermek istiyorum. Ben sizin iradenize destek vermek istiyorum eğer Türkiye’yi yöneteceksiniz. Halkın oyu ile geldiniz saygı duyuyoruz. Tek başına yönetiyorsunuz saygı duyuyoruz ama bu ülkeyi bilgi ve birikim ile yöneteceksiniz.” sözlerini unutarak muhalefet ediyormuş gibi konuştu.

Kılıçdaroğlu, “Düşüncesini açıkladı diye akademisyeni tutuklarsanız demokrasi kalmaz. Terör örgütlerine destekten tutukluyorlar, terör örgütüne PKK’ya yardım eden AKP yöneticileridir. Öğretim üyelerinin böyle bir şeyi yok. AKP’lilerin PKK’ya nasıl yardım ve yataklık yaptığını da açıklıyorum.” ifadelerini kullanarak geçmiş dönemlerde AKP’lilerin söylemlerinden örnekler verdi.

Kılıçdaroğlu, “Türkiye daha fazla savrulmadan bunların gitmesi lazım. Türkiye kurucu ayarlarına dönmek zorundadır. Türkiye komşularıyla barışmak zorundadır, tatil yaptığı Esad birden Esed oldu.” dedi.

“Akademisyeni tutuklarsanız demokrasi kalmaz”

CHP Genel Başkanı, “Herkes can derdinde bütün bunlar tartışılırken bu ülkenin aydınları tutuklanıyor neymiş düşüncelerini açıklamışlar. Düşünce açıkladı diyer bir akademisyen hapse mi atılır?” derken bu durumun dünyaya anlatılamayacağını da sözlerine ekledi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasını “Bir öğretim üyesi bir bildirinin altına imza attı diye hapse mi atılır? 12 Eylül darbe dönemlerinde yaşadığımız sürecin tekrar yaşanması anlamına geliyor. Adını değiştirdiler, yine siyasi iktidarın sopası, demokrasi bizim ülkemizde artık yok. Bakın nereden nereye geldi. Hitler faşizminden kaçan öğretim üyelerini kucaklayan bir Türkiye’den kendi ülkesinde üniversitede ders veren hocayı hapse atan bir Türkiye’ye geldik.” diye sürdürürken terör örgütlerine yardım ve yataklık yapanın AKP olduğunu ifade etti.

“Batsın sizin aydınlığınız”

Kılıçdaroğlu, yandaş medyaya da çatarak “Biz hangi demokrasinin mücadelesini verdik? Bunun adı bildiğimiz otoriter rejimdir. Eğer Türkiye’de bugün demokrasi kan kaybediyorsa bunun en temel sorumlularından biri de havuz medyası ve orada yazanlardır. Aydın geçiniyorlar bunlar, batsın sizin aydınlığınız.” dedi.

“Diktatör bozuntusu”

Ana muhalefet partisi lideri, “Bir ülkede medya özgür değilse orada demokrasi rafa kalkmıştır. Bunu ilk söyleyen ben değilim. Bunu ilk söyleyen 30 Mart 2015’te bir diktatör bozuntusu. “Parlamenter sitem bekleme odasına girdi” diyor. Buna ilk tepkiyi vermesi gereken kimdi? TBMM Başkanı. Ama korkularından göstermediler. TBMM koltuğu korkacak adamların koltuğu değildir. O koltuğun hakkını vermek gerekiyor.” diye konuştu.

Son olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu’na seslenen Kılıçdaroğlu, “Türkiye’yi bu batağa çeken herkesi görevden al. Bizi bu saldırılara alıştırmaya çalışıyorlar, ben bu iktidarla yaşamaya mecbur değilim, ben kendi ülkemde huzur içinde yaşamak istiyorum.” dedi.

http://gazetemanifesto.com/2016/03/14/muhalefetin-yerindibinebatsin-kilicdaroglu-eger-turkiyeyi-yoneteceksiniz-ben-sizin-iradenize-destek-vermek-istiyorum/