Kılıçdaroğlu’ndan Kahraman’a: Ya laik devlete inan, ya o koltuğu terk et!

Kılıçdaroğlu, Kahraman’ın sözlerini, “Ortadoğu’da kan gövdeyi götürüyor. Hala mı ders almadınız?” diye eleştirdi.

Kılıçdaroğlu’ndan Kahraman’a: Ya laik devlete inan, ya o koltuğu terk et!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın “Yeni anayasada laiklik olmamalı” demesini, “Ortadoğu’da kan gövdeyi götürüyor. Hala mı ders almadınız?” diye eleştirdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, Kahraman’ın sözlerine şöyle yanıt verdi: “Bunlar laikliğin ne olduğunu da bilmiyor. Laiklik bütün inançların güvencesidir. Laiklik din ve vicdan özgürlüğünün güvencesidir. Devlet iki konuda kör olmak zorundadır. Bir etnik kimlik, iki inanç. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysa başımın üstüne der hizmet sunar. Hangi inançta olursa olsun eşit davranmak zorundadır.”

Bu tartışmaların Türkiye’de ayrıştırmaya neden olacağını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Laiklik toplumsal barışımızın en temel güvencesidir. Ayrıştırmaya çalışıyorlar. Sayın Meclis başkanına soruyorum. Ortadoğu’da kan gövdeyi götürüyor, hala mı ders almadınız?” diye tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, Anayasa’nın ilk dört maddesini sırayla okuyup, Meclis başkanına, “Ya bu değerlere, laik, demokratik, hukuk düzenine inan ya da o koltuğu terket” diye seslendi.