Kılıçdaroğlu'ndan, Ilıcak ve Bulaç övgüsü, Altan kardeşlerin tutuklanmasına "Böyle devlet olur mu?" tepkisi

Kemal Kılıçdaroğlu CNN Türk'te Taha Akyol'un "Eğrisi Doğrusu" programına katıldı.

Kılıçdaroğlu'ndan, Ilıcak ve Bulaç övgüsü, Altan kardeşlerin tutuklanmasına

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk’te Taha Akyol’un programına katıldı. Programda OHAL ile ilgili yapılan değerlendirmeler esnasında Kemal Kılıçdaroğlu Nazlı Ilıcak ve Ali Bulaç’ı öven konuşmalar yaparken, Altan kardeşlerin tutuklanmasına da “Böyle devlet mi olur?” diyerek tepki gösterdi.

Ilıcak’ın ve ailesinin tarih boyunca darbelere karşı çıktığını ama şimdi ise cezaevinde olmasını eleştiren Kılıçdaroğlu’nun, Ali Bulaç’ı da oldukça önemli bir entellektüel olarak tanımlaması dikkatleri çekti.

Liberal düşünceyi savunduklarından dolayı övdüğü Altan kardeşler ile ilgili ise şu ifadeleri kullandı:

“Altan kardeşler, bakın şimdi ben gerçekten bu toplumun vicdanına seslenmek istiyorum. Bayram öncesi gözaltına alıyorsunuz, bunların kaçtığı filan yok,  bütün bayram boyunca bunları karakolda tutuyorsunuz. Herkes bayrama gidiyor, bunlar orada. Bu devletin intikam alması demektir, devlete yakışmaz bu. Bayramdan sonra birisini tutukluyorsunuz, birisini bırakıyorsunuz, başka bir gerekçeyle gözaltına alıyorsun tekrar hapse atıyorsunuz. Böyle devlet olur mu? Bu mudur darbe ile mücadele etmek? Ancak faşist yönetimlerde böyle şeyler olur. Bir dönem Çin’de vardı.”