Kılıçdaroğlu'ndan "CHP kapatılır mı?" sorusuna yanıt

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, RS FM'de Enver Aysever'in sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'ndan

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Enver Aysever’in RS FM’deki programına katıldı. Kılıçdaroğlu, Aysever’in “CHP’nin kapatılacağını düşünüyor musunuz?” sorusuna “Bugünkü tablo ortadayken ‘Hayır, kimse bana dokunamaz’ demeyi doğru bulmuyorum.” diyerek yanıt verdi.

Sputnik‘te yer alan habere göre, Kılıçdaroğlu’nun RS FM’deki açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

“AKP’de 4 bakan Bylock kullanıyor”

“4 bakan var. Elde bu tür bilgiler var ama bunların belgeyle desteklenmesi gerekiyor. Şunu da gayet net biliyorum. Bylock kullananların isimleri seçilerek savcılıklara bildiriliyor. AK Partili milletvekilleri ve bakanlar için koruma kalkanı var.”

“CHP kapatılır mı?”

“Baskıcı rejimler belli yöntemlere başvururlar. AKP 15 Temmuz’dan sonra ‘egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ dedi, demokrasi dedi. Bugün gelinen noktada tam tersini yapıyor Adalet ve Kalkınma Partisi. Söylediğim şeyleri Taksim’de söyleyince, Yenikapı’da söyleyince alkışladılar. Grup Toplantısında söylediğimdeyse eleştirdiler. Yeniden CHP’ye saldırma dönemi başladı. Baskıcı dönemlerde Ecevit, Baykal sorgulanmıştır, tutuklanmıştır, gözaltına alınmıştır. Biz de bugün benzer şeylere maruz kalabiliriz. Bu tablo ortadayken ‘Hayır, kimse bana dokunamaz’ demeyi doğru bulmuyorum.”

Kılıçdaroğlu ve CHP’ye yapılan saldırılar

“Camide üstüme kurşun atılması Başbakan’ın (Binali Yıldırım) önünde oldu. Bütün polisler oradaydı. O kişi yakalanmadı. Neden yakalanmadı? Neden cezalandırılmadı? Çünkü bunlar iktidar tarafından gerçekleştirilen olaylar.”

Yenikapı Mitingi

“Yenikapı’ya gitmekten pişman değilim.”

Cumhuriyet’e operasyon

“Cumhuriyet’in temel özelliği bütün baskı dönemlerinde bedel ödeyen bir gazete olmuş olmasıdır. Cumhuriyet’e defalarca yayın yasağı getirilmiştir, yazarları öldürülmüştür. Onun için Cumhuriyet’in kendine özgü kuralları vardır, bunların yaşatılması lazım. Gazetecilerden önce o davaların (Kumpas davaları) savcılığını üstlendiğini söyleyen cumhurbaşkanının yargılanması lazım. Ana fail bellidir. Gülen Cemaati’ni devletin içine yerleştiren… Gülen Cemaati’ne ait 17 üniversiteyi YÖK’ten geçirip Meclis’te onaylatan o gazeteci arkadaşlar mı? Ana failden uzaklaşıp yan kulvarlara girdiğimiz zaman konuyu saptırmış oluyoruz. Bizim görüşümüz ne olursa olsun medya özgürlüğüne saygı göstermemiz gerekir. Altan kardeşlerin, Nazlı Ilıcak’ın Murat Sabuncu’nun hapse atılmasını doğru bulmuyoruz.”

MHP lideri Bahçeli

“Devlet Bey’in muhalefete değil, iktidara yakın olduğunu biliyoruz.”

Atatürk’ü kaldırdınız, Gülen’i koydunuz””

“Kim Atatürkçü, kim değil; bu lafla değil eylemlerle belli olur. Merkez Bankası’nın bastığı paralardan Atatürk’ü kaldırdınız, yerine Fethullah Gülen’i koydunuz. Çocuk mu kandırıyorsunuz?”