Kılıçdaroğlu'na göre AKP'nin dış politikasında düzelme var

CHP lideri Kılıçdaroğlu, AKP'nin El Nusra'yı desteklediğini söylerken, dış politikada da düzelme olduğunu öne sürdü.

Kılıçdaroğlu'na göre AKP'nin dış politikasında düzelme var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’nin dış politikasında düzelme olduğunu öne sürerek, “‘Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı’ sözleri iktidar yetkilileri tarafından dile getiriliyor” dedi.

Kılıçdaroğlu AKP’nin El Nusra’yı desteklediğine dair iddialar için de “Daha önce El Nusra’dan, ‘Türkiye telefon etsin de Halep’ten çekilsin bunlar’ diye Putin’in yaptığı ricalar vardı. Türkiye üzerinden bunlar yapılıyor ve bu Türkiye’nin El Nusra’yı desteklediği anlamına geliyor.” dedi.

“Belli acılara katlanmak gerekiyor”

Kılıçdaroğlu, Fırat Kalkanı harekatındaki saldırı ve çatışmalarda hayatını kaybeden askerler için de, “Keşke hiç şehidimiz olmasa ama eğer Türkiye kendi geleceğini güvence altına almak açısından böyle bir operasyon başlatmışsa, belli acılara katlanmak gerekiyor. Türkiye olarak bütün şehitlerimizi anıyoruz, Allah’tan rahmet diliyoruz, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Umarız bundan sonraki operasyonlarda şehitler gelmez,Türkiye bölgesinde etkin ve güçlü bir ülke konumunu sürdürmüş olur.” diye konuştu.

Putin’in ricası

Kılıçdaroğlu, Halep’te dün itibariyle tamamen bittiği duyurulan cihatçıların tahliye işlemiyle ilgili daha önceden Putin’in Erdoğan’a ilettiği ‘rica’yı hatırlatarak, bunun Türkiye’nin El Nusra’yı desteklediğini gösterdiğine işaret etti. Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“IŞİD’in, El Nusra’nın terör örgütü olduğuna dair Dışişleri Bakanının imzaladığı bir metin var. Oysa, daha önce El Nusra’dan, ‘Türkiye telefon etsin de Halep’ten çekilsin bunlar’ diye Putin’in yaptığı ricalar vardı. Türkiye üzerinden bunlar yapılıyor ve bu Türkiye’nin El Nusra’yı desteklediği anlamına geliyor. Bu çok acı bir gerçek. Umarız bütün bu acılar unutulur, bütün bu yanlışlardan dönülür ve Türkiye, Ortadoğu’da eski günlerde olduğu gibi barışın egemen olduğu, sözünün dinlendiği saygın bir ülke konumuna yeniden kavuşmuş olur.”