Genelkurmay Başkanı Akar konuşurken, "En büyük asker bizim asker" sloganları

Yenikapı'da düzenlenen 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi' başladı.

Genelkurmay Başkanı Akar konuşurken,

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın çağrısıyla gerçekleşen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağını açıkladığı “Demokrasi ve Şehitler Mitingi” Yenikapı’da düzenlenmeye başladı.

Yenikapı’da düzenlenen ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ başladı

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:

“Sayın Cumhurbaşkanım, saygı değer eşleri, önceki cumhurbaşkanımız, TBMM’nin sayın başkanı, sayın başbakan ve saygı değer eşleri, KKTC’nin sayın başbakanı, MHP’nin sayın başkanı ve sayın yurttaşlarım hepinizi selamlıyorum.

Bugün, demokrasi tarihimizin önemli bir günüdür. Bugün, Türk siyasal hayatı demokrasi tarihinde önemli bir olaya imza attı. 15 Temmuz akşamı TSK içinde yuvalanan bir çete kurulu Türk demokrasisine darbe yapmak istedi. Parlamentoya darbe yapmak istedi. Daha doğrusu size, bize, hepimize darbe yapmak istedi. Çok şükür, özellikle buradan TBMM’nin 15 Temmuz akşamı sabaha kadar açık tutan ve yöneten TBMM Başkanı’na yürekten teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

Camide, kışlada, askeriyede siyaset olmayacak

Kürsüye gelerek konuşmasını gerçekleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı, Sayın Başbakan, Ana muhalefet partisinin sayın genel başkanı bu mahşeri kalabalığı bu yere göğe sığmayan kalabalığı tanzim ile selamlıyorum. Heyecanınız güç veriyor. Nurlu geleceği aydınlatıyor. Tüm Türkiye’yi hasretle selamlıyor, hepinize sevgilerimi sunuyorum. Üzerimize oynanan oyunlara, aramıza sokulmaya çalışılan fitnelere rağmen dik durdunuz, kardeşliği inançla savundunuz, teröristlere haddini bildirdiniz, yenilgi nedir tanımadınız. Ben de varım ve buradayım dediniz. Yıkılmadım ve ayakatayım diyerek Yenikapı’ya koştunuz. Yeni bir dirilişin müjdesini verdiniz. Millet burada, irade burada, inanç burada. Hepinizle övünüyorum, Türk milletiyle iftihar ediyorum. 15 Temmuz’da felaketimizi projelendirdiler, 15 Temmuz’da son nefesi vermemizi gözlediler. FETÖ, milletimizin helali olan savaş uçaklarıyla saldırdı, helikopterler üzerimizde uçtu. 15 Temmuz yeni bir istila denemesi, kıyım hamlesiydi. Su uyur, düşman uyumaz sözü bir kez daha karşılığını buldu.”