Kılıçdaroğlu: Yenikapı uzlaşmasını bozmamalıyız

Kemal Kılıçdaroğlu bugün yaptığı açıklamalar ile Yenikapı uzlaşmasının bozulmamasına vurgu yaparken Fethullah Gülen'in Türkiye'ye çağırdı.

Kılıçdaroğlu: Yenikapı uzlaşmasını bozmamalıyız
Beylikdüzü Belediyesi’nin toplu temel atma töreninde konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenikapı ruhuna dönüş çağrısı yaparken, bu ülkeye düzeni getireceğinden bahsetti ve Fethullah Gülen’i Türkiye’ye geri çağırdı.

“Yenikapı uzlaşmasını bozmamalıyız”

Kılıçdaroğlu, “Bir taraftan terör, Güneydoğu’dan her gün şehit haberleri geliyor. Bugün 3 polisimizin şehit olduğu Gaziantep’ten acı haber geldi. Neden oluyor bunlar Türkiye’de? Bizim bunları aşmamız lazım. Nasıl oluyor da Türkiye aradan uzun bir zaman geçtikten sona bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalıyor? Hangi gerekçeyle oluyor bunlar? Ve bir şeyi yakaladık. Darbe girişimine karşı, parlamentoda grubu olan partiler, parlamentoda grubu olmayan partiler, sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları darbeye karşı çıktık. Bu bizim tarihimizde bir ilktir. Bizim tarihimizde demokrasiye sahip çıkma konusunda bir ilktir. Bir geniş uzlaşma sağladık ve ben darbe sonrası parlamentoda yaptım ilk konuşmada, Taksim’de yaptığım konuşmada, İzmir’de ve en son Yenikapı’da yaptığım konuşmada bu büyük uzlaşmanın ne kadar önemli olduğunu söyledim” diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu uzlaşmayı bozmamalıyız. Ama bütün bunlar yapılırken, darbe ile mücadele edilirken, darbecilerle mücadele edilirken yeni mağdurlar yaratmamalıyız” dedi.

“Fethullah Gülen, eğer suçsuzsan gelirsin”

Kılıçdaroğlu, “15 Temmuz gecesi komutan emir vermiş erler dışarı çıkmış. Erler linç edildi. Linç edilen erlerin de ailelerine sahip çıkıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı’na da, Başbakan’a da söyledim. O erleri linç edenlerinde yakalanıp ailelerine teslim edilmesi lazım. Erin ne günahı var. Sorgulayacaksan eri değil kardeşim, komutanını yakala, emri veren adamı yakala. Kadınlar belki bilmez ama erkek olarak hepimiz askerlik yaptık. Komutan ne emrederse hepimiz ona uyarız. 1 milyonun üzerinde mağdur doğru değildir. Her ilde, ilçede mağdur doğru değildir. Ben hükümeti her yerde uyarıyorum. Bunlar yanlıştır diyorum. Darbeci, meclisi bombalayan, git yakala. Hapse at, hiç bir sorun yok. Talimatı veren, yakala. Amerika’dan Fethullah Gülen gelsin, iste, gelsin. ‘Ben suçsuzum’ diyor. Sen suçsuzsan, çıkar gelirsin Türkiye’ye, yargının önüne çıkarsın. Gelmiyorsan sen suçlusun o zaman” diye konuştu.

“Bu ülkeye huzuru getireceğiz”

Kemal Kılıçdaroğlu, “Allah’ın verdiği bu cennet gibi ülkeyi bu siyasiler cehenneme çeviriyorlar. Olur mu Allah aşkına? Her türlü imkanımız var. Denizimiz güzel, güneşimiz güzel, ayımızı yıldızımız güzel. Her şeyimiz var. Her şeyimiz var da niye mutlu değiliz? Niye huzur içinde yaşayamıyoruz? Bunu yapacağız. Ne pahasını olursa olsun bu ülkeye huzuru getireceğiz” dedi.