"Kılıçdaroğlu tutuklanacak" iddiası

Dokunulmazlıkların kaldırılması teklifi öncesi Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'nun tutuklanmasına ilişkin girişim olacağı ileri sürüldü.

AKP bir yandan dokunulmazlıkları kaldırmaya hazırlanırken bir yandan da “Cemaat kaos için Kılıçdaroğlu’nu tutuklayacak” haberini servis etti.

Dokunulmazlıkların kaldırılması teklifi öncesi Bahçeli ve Kılıçdaroğlu’nun tutuklanmasına ilişkin girişim olacağı ileri sürüldü.

AKP’nin yayın organlarından yandaş Türkiye gazetesinin haberinde şu ifadeler yer aldı:

Teklifin gündeme gelmesinden itibaren kulislerde ‘Paralel Yapıya yakın olan bazı savcı ve hakimlerin Kılıçdaroğlu veya Bahçeli’ye yönelik keyfi tutuklama kararı verebileceği’ iddiası konuşulmaya başlandı. Edinilen bilgilere göre, bu iddiaların yoğunlaşması üzerine dokunulmazlık dosyalarının gönderileceği 150’nin üzerindeki savcılıkla alakalı bir çalışma yapıldı. Keyfi tutuklama kararı verebilecek paralel yapıyla bağı olan savcı ve hakimler tespit edildi. AK Parti kurmaylarına göre, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği kabul edildikten sonra ‘İstenmeyen görüntülerin’ yaşanmaması için milletvekilleri ile ilgili fezlekelerin gönderileceği bazı savcı ve hakimler görevden alınarak, yerlerine yenileri atanacak.