Kılıçdaroğlu: Tayyip Erdoğan, Mehmet Cengiz'in bir numaralı avukatı malı beraber götürdüler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cerattepe direnişine katılanlar için “yavru Geziciler” diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı “Mehmet Cengiz’in bir numaralı avukatı” olmakla suçladı.

Kılıçdaroğlu: Tayyip Erdoğan, Mehmet Cengiz'in bir numaralı avukatı malı beraber götürdüler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cerattepe direnişine katılanlar için “yavru Geziciler” diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı “Mehmet Cengiz’in bir numaralı avukatı” olmakla suçladı. Kılıçdaroğlu, “Onun çıkarlarını korumak zorundadır. Çünkü ikisi beraber malı götürdüler” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın “anayasa masasına önkoşulsuz dönün” çağrısına, “Oy vermeyeceğimiz, kabul etmeyeceğimiz bir konuda masaya oturmanın mantığı ne?” diye yanıt verdi.

Cumhuriyet gazetesinden Fırat Kozok’un sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu şu mesajları verdi:

‘Devlet halka hizmet eder, işadamına değil’

Cerattepe’de görüşü ne olursa bütün Artvinliler vatana, Türkiye’ye sahip çıkıyorlar. Birilerinin çıkarlarına hizmet etmiyorlar. Ama Erdoğan’ın görevi, birilerine hizmet etmektir, ülkeye değil. Öyle anlaşılıyor. Devleti, bir işadamının hizmetine sokmak vatanseverlik değildir. Devlet halka hizmet eder, bir işadamına değil.

Erdoğan Cengiz’in avukatı

Erdoğan, Mehmet Cengiz’in bir numaralı avukatıdır. Onun çıkarlarını korumak zorundadır. Çünkü ikisi beraber malı götürdüler. Milletin anasına küfür eden adama sahip çıkmak ne demektir?

‘İsviçre bankalarına başvurmaktan korkuyor’

İsviçre bankalarında Erdoğan’ın hesaplarının olduğunu söyleyen ben değilim, söyleyen Amerikalılar, Wikileaks belgelerinde var. Ben kendisine “İsviçre’ye dilekçeyle başvur, hesabının olmadığını kanıtla” demiştim. Dilekçe ile başvurmaktan korkuyorsa, herhalde arkasında bir şey var. Sayın Baykal, gitti başvurdu ve olmadığını kanıtladı. Sen diyorsun ki, “ben töhmet altına kalmaya devam edeyim.”

‘Bir dilekçe yaz’

Milletin kafasında kuşkular kalıyor. Bir dilekçe vermek bu kadar pahalı değil ki… Sabah akşam milleti mahkemeye veriyorsun, haklarında suç duyurularında bulunuyorsun. Bir dilekçe de İsviçre’ye yaz. Töhmet altında kalması beni rahatsız ediyor, onu etmeyebilir.