Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'na uzlaşma şartlarını bildirdi

CHP'de yeni seçilen Parti Meclisi toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu'na "demokrasi devrimi önerileri" ile çağrıda bulundu.

Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'na uzlaşma şartlarını bildirdi

CHP’de yeni seçilen Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Kılıçdaroğlu, konuşmasında Davutoğlu’na 10 maddelik çağrıda bulundu: “Bu ülkeye demokrasiyi birlikte getirelim. Neden birileri bedel ödesin, neden birileri dayatsın?” diye seslendi.

CHP’nin 35. Olağan Kurultayı’nda seçilen yeni PM, Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantının başında konuşan Kılıçdaroğlu sözlerine “Demokrasiyi kendi evimizde olabildiğince oluşturmaya çalıştık, hep beraber seçildik ve buraya geldik. İşimizin zor olduğunu benim kadar eminim sizler de biliyorsunuz. Önemli olan kolay işleri değil, zor işleri başarmaktır” dedi.

Davutoğlu’na 10 maddelik çağrı

Kılıçdaroğlu, konuşmasında Türkiye’nin büyük mücadelelerle kurulduğunu belirtirken buna karşın Türkiye’nin hâlâ özgürlükçü demokrasiyi oturtamadığını ifade etti. Kılıçdaroğlu, konuşmasını “Bunu kendi ülkenize getiremezseniz, asla ve asla uygar bir dünyanın parçası olamazsınız. Bizim hedefimiz neydi, çağdaş uygarlığı yakalamak değil, aşmaktı. Nasıl aşacağız? İçeride kavga ederek, birbirimizin gözünü oyarak mı, birisi hak talep ettiği zaman ağzına bant çekip, ‘etme’ diyerek mi. O zaman özgürlükçü demokrasiye dönük bir devrime ihtiyacımız var.” diyerek sürdürdü.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında özgürlükçü demokrasinin sağlanması için Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da 10 maddelik bir çağrıda bulundu. “Bu ülkeye demokrasiyi birlikte getirelim. Neden birileri bedel ödesin, neden birileri dayatsın?” diyen Kılıçdaroğlu bu maddeleri, “hukukun üstünlüğüne inanan devletin oluşturulması”, “darbe hukukunun temizlenmesi”, “yargı bağımsızlığının sağlanması”, “Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Yasası’nın değiştirilmesi”, “ifade özgürlüğünün sağlanması”, “medyanın anayasada dördüncü güç olarak tanımlanması”, “Kürt sorununun TBMM’de çözülmesi”, “din ve vicdan özgürlüğünün sağlanması”, “insan odaklı, hak temelli sosyal devletin kurulması” ve “akademik özgürlük” olarak sıraladı. Kılıçdaroğlu, Davutoğlu’na “Bu ülkeye demokrasiyi birlikte getirelim. Neden birileri bedel ödesin, neden birileri dayatsın?” diye seslendi.