Kılıçdaroğlu: Darbeyi Atatürkçü subaylar engelledi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin iddialarda bulundu.

Kılıçdaroğlu: Darbeyi Atatürkçü subaylar engelledi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin Atatürkçü subaylar tarafından engellendiğini söyledi.

NTV canlı yayınında konuşan Kılıçdaroğlu, “Bunu Atatürkçü ve darbeye karşı çıkan subaylara borçlu olduğumuzu unutmamamız lazım” dedi. Kılıçdaroğlu’nun sözleri sosyal medyada büyük yankı buldu:

Kılıçdaroğlu, Gaziantep’ten katıldığı yayında şunları söyledi.

‘Darbenin gerçekleşmemesini Atatürkçü subaylara borçluyuz’

“Darbenin gerçekleşmemesini, darbeye destek vermeyen askerlere, Atarürkçü ve darbeye karşı çıkan subaylara borçlu olduğumuzu unutmamamız lazım. Darbe bir bütün içinde gerçekleşmedi. Ordunun büyük kısmı buna karşı çıktı.”

‘Darbecilerin getirdiği hukuk değişmeli’

“Darbenin bir ülke için felaket olduğunu artık kabul etmemiz lazım. Darbe Türkiye’yi çok geriye götürdü. Biz ısrarla şunu soyluyoruz; Darbecilerin getirdiği hukukun değişmesi lazım. O zaman Türkiye’ye en büyük iyiliği yapmış oluruz. Bugün şikayet ediyoruz darbeciler diye, iyi de darbecilerin hukukunu sürdürüyoruz.

‘AB hangi adımları atmışsa biz de atalım’

AB ile görüşmelerimiz var tam üyelik için. Diyorlar ki şu yasayı değiştirin. Biz neden kendi irademizle yapmıyoruz? AB hangi adımları atmışsa bizde TC olarak aynı adımları atalım tatamını yasalaştıralım..

AB uyum yasaları ne zaman parlamentoya gelse, her parti koşulsuz destek vermiştir. Tam demokrasiye ihtiyacımız var. Türkiye’yi darbe hukukundan arındırmak zorundayız.

‘TSK’nın yeniden yapılanmaya ihtiyacı var’

Sayın Başbakan beni ziyarete geldiğinde TSK’nın yeniden yapıklandırılmaya ihtiyacı var dedi doğrudur. Hükümetin de böyle bir çalışması olabilir. Silahlı kuvvetler bizim uzmanlık alanımız değil işin uzmanları hangi konuda hangi kararları vermemiz gerekiyor bunun siyasi kanada aktarılması gerekiyor.

Ordu yeniden nasıl yapılandırılması gerekiyor bunun hakkında çalışma yapmamız gerekiyor. TSK bizim açımızdan, Türkiye açısından önemlidir.