Kılıçdaroğlu: Aile Bakanı birilerinin önüne yatmış...

Kılıçdaroğlu: Valisi konuşmuyor, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor. Aileden Sorumlu Bakan da zaten birilerinin önüne yatmış o da konuşmuyor.

Kılıçdaroğlu: Aile Bakanı birilerinin önüne yatmış...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Ensar Vakfı’na yönelik olarak, “Karaman’daki çocuk istismarından sonra Türkiye’nin dört bir yanında olaylar patladı. Bunlar sabah akşam Müslümanlıktan, dinden, imandan bahsediyorlardı. Bu çocukları bu yoz kültüre siz nasıl hangi gerekçe ile teslim ettiniz? Vakıfları savunuyorlar. Çocuklara sahip çıkın vakıflara değil. Bu çocuklar yasa dışı burada nasıl kaldı?” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu konuşmasında öne çıkan satırlar şöyle:

Valisi konuşmuyor, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor. Aileden Sorumlu Bakan da zaten birilerinin önüne yatmış o da konuşmuyor. Bu yurtlara kim izin veriyor? Siz izin vermediyseniz nasıl açıldı?

Bu işlerin baş sorumlusu Milli Eğitim Bakanı niye konuşmuyor? Niye sapıklara teslim ediyorsunuz çocuklarımızı. Yoz bir kültür içinde gidiyoruz. İtibar sahibi olmak yüksek ahlak sahibi olmakla başlar. Adalet duygularını içinde hissetmekle başlar. Ben büyük saraylarda oturuyorum benim itibarım yüksektir diyen adamın itibarı hiç olmaz. İtibar, parayla pulla satın alınabilecek şey değildir. Gandi’nin itibarı mı vardı? Elbette bütün dünyada vardı. Sarayları yoktu. Ama bütün ülkelerde Gandi’nin heykelleri satılır. Mustafa Kemal Atatürk, savaş meydanlarından geldi. Saraylarda mı oturdu? Bütün dünyada itibarı var.