Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası: Gericiliğe, yobazlığa, faşist saldırılara karşı sesimizi yükseltelim

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası ülkemizde son yaşanan gelişmeler ile ilgili bir açıklama yayınladı.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası: Gericiliğe, yobazlığa, faşist saldırılara karşı sesimizi yükseltelim

ktos_elcilKıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası yaptığı açıklama ile Türkiye’deki faşist AKP politikalarını eleştirerek, Türkiye halklarına, aydınlarına, ilericilerine ve yoldaş örgütlere dayanışma amacıyla bu akşamı saat 18:00’de Lefkoşa Kuğulu Park’ta buluşup, gericiliğe, yobazlığa, faşist saldırılara ve savaşlara karşı buluşulacağını duyurdu.

Türkiye emperyalizmin oyunlarına alet oluyor

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil imzası ile yapılan yazılı açıklamada emperyalizmin oyunlarına alet olarak, Osmanlı İmparatorluğu hayali gören Türkiye’deki AKP iktidarının, yalnız komşularına yönelik değil aynı zamanda bu siyasete karşı çıkan tüm kesimlere baskı, tutuklama ve soruşturma kampanyası yürütmekte olduğuna dikkat çekildi.

“Korku ve susturma kampanyası çerçevesinde aydınlar, gazeteciler, muhalefet partileri ve medya kurumları hedef seçilmiştir.” denilen bildiride sadece on birbin EĞİTİM-SEN üyesi öğretmen ve akademisyenin işten atılmış veya açığa alınmış olduğunun altını çizildi. “Devleti ‘FETÖ’ terör örgütlenmesinden ve ‘PKK’dan temizleme bahanesi ile yaratılan bu korku imparatorluğu, muhalif sesleri susturmak ve başkanlık sistemine geçişle ilgili demokrasi karşıtı bir dikta rejimine dönüştürmüştür.” ifadelerine yer verilen açıklamada bir yandan dini baskılarla Türkiye halkları baskı altına alınırken diğer yandan ise polis baskısı ile suçsuz insanlar aynen ‘Balyoz ve Ergenekon’ senaryosunda olduğu gibi tutuklanıp hapse atılmaya devam edilmekte olduğu kaydedildi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin sembollerinden biri olan ‘Cumhuriyet Gazetesi’ bile baskına uğramış, burada çalışan ve yıllardan beri gericiliğe, yobazlığa ve Fetullah Gülen tehlikesine dikkat çeken gazeteciler bile ‘FETÖ’ terör örgütüne üye olmakla suçlanıp hapse atılmışlardır. Bu da yetmezmiş gibi HDP’li Belediye Başkanları tutuklanmış, yerlerine kayyum atanmış, CHP’li Belediye Başkanlarına yurtdışına çıkış yasağı getirilmiştir. Son olarak da HDP Başkanı ve milletvekilleri hapse atılmışlardır.

Olağanüstü Hal çerçevesinde hareket eden AKP hükümeti, TC Anayasası’nı ve yasalarını askıya alarak aynen 1930’lu yıllarda Almanya’daki faşist Nazi Partisi’nin yaptığı baskıların benzerlerini yirmi birinci yüzyılda Türkiye’de yapmaya devam etmektedir. ‘Laikliğin ayarını tekrar yaptık’ diye açıklama yapan TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aslında laik Türkiye Cumhuriyeti yerine şeriata bağlı İslam Devleti arzusunu artık açık açık ortaya koymaktadır.”