KHK ile ihraç edilen YARSAV Başkanı Manifesto'ya konuştu: Bu hukuksuzluğa boyun eğmeyeceğiz

KHK ile ihraç edilenler arasında Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Murat Arslan da yer aldı.

KHK ile ihraç edilen YARSAV Başkanı Manifesto'ya konuştu: Bu hukuksuzluğa boyun eğmeyeceğiz

Son yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen binlerce kamu çalışanı arasında, Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Murat Arslan da yer aldı.

Karara ilişkin Manifesto‘ya konuşan Murat Arslan, yaşananların bir ‘cadı avı’ olduğunu söylerken, bu hukuksuzluğa boyun eğmeyeceklerini belirtti.

Arslan’ın açıklaması şöyle:

Baştan şunu söyleyelim, biz, 15 Temmuz sonrası yaşanalar, bu süreç başladığı zaman bunun bir cadı avına dönüşeceğini zaten söylemiştik. Bu yaşananlar bizi haklı çıkardı. Bugün itibariyle maalesef bu cadı avının kurbanlarından biri olduk. Zaten bu hukuk ve demokrasi mücadelesi verenler tarih boyunca hep bedel ödemişler. Bu süreçte bedel ödeme sırası da bize gelmiş görünüyor. Ama tabii ki biz şimdiye kadar hiç bir haksızlığa hukuksuzluğa boyun eğmedik, bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz. Yine mücadelemizi arttırarak devam edeceğiz, hak ve hukuk mücadelesini. Ben inanıyorum, bir gün bu ülkeye hukuk tekrar geri dönecek ve biz yeniden demokrasiyi, hukuku ve barışı inşa edeceğiz bu ülkede. O zamana kadar da bu mücadeleyi büyüterek devam ettireceğiz, pes etmeyeceğiz.

İlk KHK ile kapatılmıştı

Darbe girişiminin ardından getirilen olağanüstü hal kapsamında çıkarılan ilk kararnameyle Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) de kapatılmıştı. İlk KHK kapsamında, YARSAV Başkanı ve Sayıştay Hakimi Murat Arslan da görevinden açığa alınmıştı.