KHK ile açığa alınan 6 bin öğretmen göreve iade edildi

KHK ile açığa alınan 6 bin öğretmenin göreve iade edildiği öğrenildi.

KHK ile açığa alınan 6 bin öğretmen göreve iade edildi

OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile açığa alınan onbinlerce öğretmenden 6 bininin bugün itibariyle göreve iade edildiği öğrenildi. Konu ile ilgili Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

Koncuk açıklamasında iadelere ilişkin şunları söyledi:

6000 kişinin iade yazıları valiliklere gönderilmeye başlandı ancak bunların ağırlıklı olarak eylemden açığa alınanlar olduğu anlaşılmaktadır.

Diğer sebeplerle açıktakilerin iadesinde bakanlıkların bu kadar ağır davranması anlaşılmazdır.Açığa almada süper, iadede kaplumbağa hızı.

Eğitim Sen: Bütün üyelerimiz görevine dönene kadar

Eğitim-Sen’den yapılan açıklamada da, ‘eylemlere katılma’ gerekçesiyle ihraç edilen eğitimcilerin görevlerine iadeye başladığı duyuruldu. Sendika’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sendikal eylemleri nedeniyle 77 gündür hukuksuz bir şekilde açığa alınan üyelerimiz bugün itibariyle görevlerine dönmeye başlamıştır!

Siyasi tasarruflarla açığa alınan ve ihraç edilen tüm üyelerimiz görevlerine dönene kadar “Durmak yok, mücadeleye devam!”