Kesik çocuk kafası sallayan kadın: Allah emretti

Rusya'nın başkenti Moskova'da metro istasyonunda öldürdüğü çocuğun kesik başıyla gözüken Özbek kadın, cinayeti 'Allah emrettiği için' işlediğini söyledi.

Kesik çocuk kafası sallayan kadın: Allah emretti

Rusya’nın başkenti Moskova’nın kuzeybatısındaki Oktrabrskoye metro istasyonunda öldürdüğü çocuğun kesik başıyla gözüken Özbek kadın, cinayeti ‘Allah emrettiği için’ işlediğini söyledi.

Moskova’da çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmasına karar verilen Gülçehra Bobokulova, mahkemeye giderken gazetecilere, çocuğu ‘Allah emrettiği için öldürdüğünü’ söyledi. Bobokulova, suçunu kabul edip etmediği sorulduğunda da “Evet” yanıtını verdi.

İnterfax haber ajansı da Bobokulova’nın akıl sağlığının yerinde olmadığını ve Özbekistan’da kendisine şizofreni teşhisi konulduğunu aktardı. Rus soruşturmacılar Bobokulova’nın yalnız hareket etmediğini ve birilerinin onu yönlendirmiş olabileceğinin üstünde duruyor.

Olayın olduğu gün basına konuşan görgü tanıklarının anlattığına göre, Bobokulova polis tarafından gözaltına alınmadan önce tekbir getirip kendini havaya uçurmakla tehdit etmişti. Daha önce Rus basınına, Moskova’da polisin bir apartman dairesinde başı olmayan bir çocuğun cansız bedenini bulduğuna dair haberler yansımıştı.

http://gazetemanifesto.com/2016/02/29/moskova_metrosunda_panik_tekbir_getirerek_kesik_cocuk_basi_salladi/