Kerry’ye Roma’da IŞİD protestosu

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry İtalya’daki resmi ziyareti sırasında İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ile birlikte yaptığı basın toplantısında bir kadın gazeteci tarafından “IŞİD’i yaratan sizsiniz!” sözleriyle protesto edildi. Salı günü IŞİD’e karşı koalisyonun Roma’daki toplantısına katılan ABD Dışişleri Bakanı’na, toplantı sonrası meslektaşıyla birlikte yaptığı basın toplantısı sırasında ön sıralarda oturan bir kadın gazeteci “IŞİD’i... View Article

Kerry’ye Roma’da IŞİD protestosu

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry İtalya’daki resmi ziyareti sırasında İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ile birlikte yaptığı basın toplantısında bir kadın gazeteci tarafından “IŞİD’i yaratan sizsiniz!” sözleriyle protesto edildi.

Salı günü IŞİD’e karşı koalisyonun Roma’daki toplantısına katılan ABD Dışişleri Bakanı’na, toplantı sonrası meslektaşıyla birlikte yaptığı basın toplantısı sırasında ön sıralarda oturan bir kadın gazeteci “IŞİD’i yaratan sizsiniz!” diye bağırdı.

Kadın gazeteci protestosunu tamamlamaya fırsat bulamadan İtalyan polisi tarafından hızla salondan çıkartıldı.

IŞİD’in, ABD İstihbarat kuruluşu CIA tarafından, İngiltere’nin MI6, İsrail’in MOSSAD, Pakistan istihbarat koordinasyonu ISI ve Suudi Arabistan istihbaratı GIP desteğiyle Suriye’de faaliyet yürütmek üzere kurulmuş olan El Kaide bağlantılı bir oluşum olduğu biliniyor.