Kerry ne olmadıklarını açıkladı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya'nın Halep için askeri yığınak yaptığını iddia ederek, "Aptal değiliz" dedi.

Kerry ne olmadıklarını açıkladı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya’nın Halep için askeri yığınak yaptığını iddia ederek, “Aptal değiliz” dedi.

Suriye’de savaşı sona erdirmek üzere Cenevre’de yapılan 3’üncü tur görüşmeleri çıkmaza girerken, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, New York Times gazetesine yaptığı açıklamada Rusya’nın Halep yakınlarına kaydırdığını iddia ettiği askeri gücüne dikkat çekti.

Rusya Devlet Başkanı Putin’in terörle mücadele konusunda samimi olup olmadığından emin olamadıklarını kaydeden Kerry, “Oturup onun (Putin’in) Suriye’yi destekleyip muhalefeti ezmesine ve ‘Bu işe yarıyor’ demesine izin vermeyeceğiz. Tabii ki aptal değiliz” ifadelerini kullandı.

Kerry, Rusya’nın amacının Halep’teki cihatçı terörist gruplarla mücadele etmek mi yoksa Esad’a yardım etmek mi olduğu konusunda karar veremediklerini söyledi.

John Kerry, “Rusya ve Suriye’nin kendi taraflarındaki bölgelerde kuşatma uygulayan ve insanları öldüren terörist gibi davranan teröristlere karşı sabırsız olduğunu” diye konuştu.

Bakan Kerry ayrıca, Suriye’de yeniden başlayan çatışmaları durdurmak için Moskova yönetimine 24 saatlik bir gözetleme sistemi önerdiklerini açıkladı.

Kerry, “Onlara mutlak bir hat çizmeyi bile önerdik. ‘Siz buraya gitmeyin, biz şuraya gitmeyelim ve bunun dışındaki yerler ortadadır’ dedik. Bu teklifi düşünüyorlar ve sanırım gelecek hafta sonuca varırız” ifadelerini kullandı.