Kemalistleri sermayeye aşık etmek onun görevi

Özdil, insanların Mustafa Koç'un ölmeden 2 gün önce Küba'daki Mustafa Kemal büstünün yanından paylaştığı fotoyu hatırlamasını istiyor. Ölmeden önceki gün Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesini değil.

Kemalistleri sermayeye aşık etmek onun görevi

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, Mustafa Koç’un ‘ilk sosyal sorumluluk projesi’ni anlattığı “İki Mustafa” başlıklı yazıyla sosyal medyada paylaşım rekorları kırıyor.

Bir dönemde sıklıkla gündeme gelen Londra’daki Madame Tussauds Müzesi’nde bulunan Mustafa Kemal’in balmumu heykeli önemli bir “milli mesele”ydi. Özdil de yazısında heykelin halini “Raşitik bir vücut, alakasız bir surat, ne saçı benziyordu, ne göz rengi tutuyordu. Üstelik, müzede sergilendiği yer adeta kıyıda köşedeydi, büyük devlet adamlarına ayrılan bölümde değildi.” diye anlatıyor.

Sonrasında Profesör Yılmaz Büyükerşen, dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına, Kurmay Albay İsmet Çınkı, 70 bin pound, tüm masraflar ve müzenin baş heykeltraşı ile yolları kesişen, baş heykeltraşa Lord Kinross’un Atatürk biyografisini okutarak Anıtkabir’i gösteren, Mustafa Koç’un baş rolünü oynadığı bir hikaye.

Hikayenin hamaseti de yerinde. Özdil, can alıcı vuruşu “Atatürk, sadece vücut ölçülerinden, fotoğraflarından ibaret değildi. Atatürk’ün dehasını, ışıltısını tanımadan, Türk milletinin Atatürk’e sevgisini, saygısını tanımadan, Atatürk’ü Atatürk’e benzetebilmesi mümkün değildi.” diye yazarak yapıyor.

bb (1)

Bu “milli mesele”yi çözen ve “ulusal onurumuz”u kurtaran Koç Grubu’nun sözleşmesi gereğince, heykel büyük liderlerin sergilendiği bölüme taşınıyor ve Mustafa Koç açılış töreni için 10 Kasım 2005’i belirliyor. Yılmaz Özdil o dönem yaptığı canlı yayından bahsederek yazısının sonuna geliyor.

Mustafa Koç’un canlı yayındaki sözlerini aktardıktan sonra “Ailesi ona mübarek bir isim verdi. O da isminin hakkını verdi. Ve önceki gün, sosyal medyadan hayatının son paylaşımlarını yaptı. Bu defa Havana’da adaşı’nın yanındaydı. Güle güle Mustafa Koç. Nur içinde yat. Seni hep güzel hatırlayacağız. Hep Mustafa’yla hatırlayacağız.” diyerek bitiriyor.

Özdil, karlarının tavan yaptığı AKP döneminde laikliğin ayaklar altına alınmasına ses çıkarmayan, kamuculuğun Türkiye’deki eserleri bir bir satılırken aslan payını Tüpraş’ı satın alarak kendi payına geçiren, her gün yeni bir savunma ihalesiyle devletin önemli bir silah tedarikçisi olan Mustafa Koç’u Mustafa Kemal’in balmumu heykeli nedeniyle birlikte analım diye Kemalistleri, Cumhuriyetçileri sıraya dizmeye çalışıyor.

Özdil, insanların Mustafa Koç’un ölmeden 2 gün önce Küba’daki Mustafa Kemal büstünün yanından paylaştığı fotoyu hatırlamasını istiyor. Ölmeden önceki gün Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesini değil.

Ne de olsa, Kemalistleri sermayeye aşık etmek onun görevi.