KDP'den garip iddia: PKK Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne karşı eylem hazırlığında

Kürdistan Demokrat Partisi Dış İlişkiler Sorumlusu Hemin Hawrami, PKK’ye yakın partilerin Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne bağlı resmi kurumlara karşı şiddet planlarının olduğunu iddia etti.

KDP'den garip iddia: PKK Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne karşı eylem hazırlığında

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Dış İlişkiler Sorumlusu Hemin Hawrami, PKK’ye yakın partilerin Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne bağlı resmi kurumlara karşı şiddet planlarının olduğunu iddia etti.

KDP Meclis üyelerinden oluşan bir grup bugün, başkent Erbil’de, ülkelerin Erbil başkonsoloslarıyla biraraya geldi. Toplantıda yabancı temsilcilere, bölgenin durumu hakkında bilgi verildi.

Mesud Barzani’ye yakınlığıyla bilinen Rûdaw’ın haberine göre, KDP Dış İlişkiler Sorumlusu Hemin Hawrami, KDP’nin son genel kurul toplantısında ele alınan konuların, yabancı temsilcilerle paylaşıldığını ifade etti.

Hemin Hawrami, “Özellikle PKK’ye yakın bazı siyasi partilerin Süleymaniye’nin Kaladıze, Ranya ve bazı ilçe ve nahiyelerde Kürdistan Bölgesi’ndeki resmi kurumlara karşı şiddet planları var. Ayrıca silahlanarak daha fazla baskı yapmak istiyorlar” dedi.

KDP’nin elinde konuyla ilgili belgelerin olduğunu söyleyen Hawrami, “Ülke konsolosluk ve temsilcilerini bu konu hakkında bilgilendirdik” dedi.

Toplantının bir diğer amacının, “KDP’nin diğer partilerle diyalog kurmaktan yana olduğunu temsilcilere aktarmak” olarak belirten Hawrami şöyle devam etti:

“Başkanlık ve Kürdistan Parlamentosu Başkanlığı sorununda KDP olarak, Değişim Hareketi (Goran) ile görüşmeye çalıştık. Ancak kendileri bunu kabul etmedi. Toplantıda, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ile ilişkilerimizin yanısıra Erbil’in Musul operasyonu hazırlıkları, Irak Başbakanı Haydar Abadi’nin reform girişimleri ve Kürtler’in bu süreçteki rolünün ne olacağı görüşüldü.”

Hawrami son olarak, ülkelerin Kürdistan Bölgesi’ne yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür ettiklerini, yaşanan mali krizin askeri yönden zarar verdiğini, bu nedenle yardım ve destek talebinde bulunduklarını söyledi.

http://gazetemanifesto.com/2016/02/26/barzaninin-rudawina-kobanede-yasak/