KDHC: Yaptırımlar bizi daha güçlü kılıyor

KDHC Savunma Komitesi sözcüsünün yaptırımlarla ilgili değerlendirmesine yer verildi.

KDHC: Yaptırımlar bizi daha güçlü kılıyor

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ni (KDHC) yöneten İşçi Partisi’nin gazetesi Rodong Sinmun’un sitesinde bugün yer alan bir haberde, KDHC Savunma Komitesi sözcüsünün yaptırımlarla ilgili değerlendirmesine yer verildi. Sözcü, KDHC’ye uygulanan yaptırımların kendilerini olumsuz etkileyemeyeceğini, aksine KHDC’yi daha bağımsız ve güçlü kılacağını belirtti.

Sözcü, politik sorunların temel çözümü için askeri yöntemlere değil müzakarelere başvurulması gerektiğini ifade ederek, “KDHC’deki sistemi yıkmak yerine bu sistemi şartsız tanımak ve bu konuda işbirliği yapmak daha doğru bir yaklaşım olur” dedi. Sözcü ayrıca, ABD ve destekçilerinin, çağın ana eğilimine ters düşerek, mutlaka çıkmaza gireceklerini dile getirdi.

BM Güvenlik Konseyi’nin 2 Mart’ta onayladığı 2270 sayılı kararda, KDHC’nin nükleer ve füze planlarına yönelik bir dizi yaptırım önlemi alınmasına karar verilmiş, Altılı Görüşmeler’in yeniden başlatılmasına ve yarımadanın nükleer silahtan arındırılması sürecine destek verildiği ifade edilmişti.