KCK: Türkiye'yi geri dönülemez demokratikleşme sürecine soktuk

KCK Yürütme Konseyi, 3-8 Mayıs tarihleri arasında yaptığı toplantı sonrası bir açıklama yaparak, "özyönetim direnişinin kesintisiz olarak zengin yol ve yöntemlerle sürecek" dedi.

KCK: Türkiye'yi geri dönülemez demokratikleşme sürecine soktuk

KCK Yürütme Konseyi, 3-8 Mayıs tarihleri arasında yaptığı toplantı sonrası bir açıklama yaparak, “özyönetim direnişinin kesintisiz olarak zengin yol ve yöntemlerle sürecek” dedi.

ANF’de yer alan habere göre, yapılan açıklamada, “AKP faşizmine karşı dayanışmayı büyütme, aktif bir şekilde Alevilerin yanında yer alınması gerektiği”ni belirtildi.

KCK’nin açıklamasında, “Halkımızın ve Özgürlük Hareketimizin başta Türkiye’de olmak üzere Ortadoğu’da uzun bir mücadeleye hazırlanması gerektiği toplantımızın altını çizdiği konulardan olmuştur” denildi.

“Türkiye’yi geri dönülemez demokratikleşme sürecine soktuk”

KCK Yürütme Konseyi açıklamasından satır başları şöyle:

7 Haziran seçimleri sonrası yapılan siyasi darbe ve savaşın başlatılması, başta demokrasi güçleri olmak üzere Kürt halkının özgürlük güçlerine karşı tasfiye amaçlı ağır ve topyekûn bir saldırı olarak gerçekleştirilmiştir. Bu durum karşısında Özgürlük Hareketimiz ve demokrasi güçleri ya bu saldırılara boyun eğecekti, ya da amaçlarına ulaşmasını engelleyecek direnişi gösterecekti. Bu faşist darbe ve saldırının amaçlarına ulaşamayacağını kararlı duruşu ve direnişiyle ortaya koymuştur.

Halkımızın yiğit Kürdistan gençliğinin ve özgür ruhlu Kürt kadınlarının özyönetim ilanı ve direnişiyle yerel demokrasi temelinde Türkiye’yi demokratikleştirme hamlesi, Türkiye’nin ve Kürdistan’ın eskisi gibi yönetilemeyeceği kararı ve iradesi olmuş; Türkiye’yi geri dönüşü olmayan demokratikleşme sürecine sokmuştur. Saldırılar ne kadar ağır ve yaşanan şahadetler ne kadar acı verici nitelikte olursa olsun, kazanan tarihi direniş gösteren şehitlerimiz, kaybeden ise soykırımcı faşist güçler olmuştur.

“Özyönetim direnişleri sürecek”

Şehirlerde, kasabalarda ve mahallelerde gösterilen özyönetim kararı ve direnişinin özgürlük mücadelesi tarihimizde önemli bir aşama olduğu; bu özgürlük ve demokrasi hamlesi şehitlerimizin duruşu ve direnişiyle mücadelemizi başarıya götürecek büyük değerler yarattığını tespit eden toplantımız, pratikte ortaya çıkan eksikliklerin aşılarak şehitlerimizin iradesi ve kararlılığı temelinde daha zengin yol ve yöntemlerle özyönetim direnişlerinin yerel demokrasi temelinde Türkiye’yi demokratikleştirene kadar kesintisiz sürdürülmesi kararına varmıştır.

“Tarihi bir hamle yürütülecektir”

Bu temelde özyönetim direnişlerini tamamlamak ve mücadeleyi geliştirmek için hem kırda, hem şehirde, hem de Türkiye metropollerinde askeri, ekonomik ve siyaseti maske yapan soykırımcı-darbeci faşist odaklara yönelerek tarihi bir hamle yürütülecektir.

“AKP faşizmine karşı ortak hareket”

AKP iktidarı tüm demokrasi ve Kürt düşmanlarını yanına alarak kirli bir savaş yürüttüğünden, AKP faşizmine karşı mücadelenin de tüm devrimci demokrasi güçleriyle birlikte yürütülmesi gerektiğini ortaya koyan toplantımız, başta Kürt halkının özgürlük ve demokrasi güçleri olmak üzere, Türkiye’nin özgürlük ve demokrasi güçlerinin AKP faşizmine karşı ortak hareket etme sorumluluğunu gecikmeden yerine getirmesi gerektiğini vurgulamıştır.

Koruculara çağrı

AKP’nin tüm Kürtleri hedeflediği görülerek gelinen aşamada korucuların da AKP’nin soykırımcı kirli savaş politikalarına karşı çıkmaları gerektiği belirtilmiştir.

“Aktif bir biçimde Alevilerin yanında yer alacağız”

Aleviler özel savaş politikalarıyla topraklarından kopartıldığı gibi, Alevilerin yaşadığı alanlara inancı ve mezhebi farklı Suriyeli mültecileri yerleştirerek bu toprakları Alevisizleştirmeyi ve inanç soykırımını tamamlamayı hedeflemektedir. Özgürlük Hareketimiz de bu saldırılar karşısında aktif bir biçimde Alevilerin yanında yer alması gerektiği kararına varmıştır.

“AKP en zayıf dönemini yaşıyor”

Yürütme Konseyi toplantımız AKP iktidarının en zayıf dönemini yaşadığı, bu nedenle oluşum zemini ve gerçeğinden koparak tüm demokrasi ve Kürt düşmanı faşist güçlerle ittifak içinde ayakta durmaya çalıştığı, iç ve dış politikada demokrasi ve halklar düşmanı karakteriyle iflası yaşadığı, halkların ve demokrasi güçlerinin mücadele kararlılığı sürdükçe AKP faşizminin zayıfladığı, mücadele kararlılıkla yürütüldüğü takdirde AKP faşizminin ittifaklarıyla birlikte yenilgiye uğratılacağı tespitini yapmış; Kürt halkı ve demokrasi güçlerini AKP’ye karşı mücadeleyi kararlıca ve kesintisiz olarak sürdürmeye çağırmıştır.