KCK Eş Başkanı Hozat: AKP'nin bir gücü yok!

KCK Eş Başkanı Bese Hozat, "Tek başına parti olarak AKP'nin kendi başına bir gücü yoktur"

KCK Eş Başkanı Hozat: AKP'nin bir gücü yok!

KCK Eş Başkanı Bese Hozat, “Tek başına parti olarak AKP’nin kendi başına bir gücü yoktur” dedi.

Rudaw’da yer alan habere göre, Türkiye’de erken seçimin de gündeme gelebileceğini ifade eden Bese Hozat, “Gidişat biraz bunu gösteriyor. Davutoğlu’nun istifasıdır, dokunulmazlık meselesidir, bunlar erken seçim planından çok bağımsız değildir. Böyle adım adım Erdoğan, Türkiye’yi bir erken seçime doğru götürecek. O açıktır. Bu anlamda da tabii hazırlıklı olmak gereklidir. Ortak bir ittifakla bu seçime girilmelidir” dedi.

Hozat, “CHP, ÖDP, HDP vb. tüm demokrasi güçleri, demokrasiyi savunan tüm güçler, siyasi partiler ve tüm yapılar; ortak ittifak kurup AKP, MHP ittifakı ve faşist bloğuna karşı bir demokrasi bloğunu Türkiye’de hızla örgütleyip ciddi bir hazırlık sürecine girmelidirler” ifadelerini kullandı.

“AKP’nin kendi başına bir gücü yok, AKP’yi kullanıyorlar”

AKP’yi ayakta tutan temel gücün MHP olduğunu belirten Hozat, şöyle devam etti: “AKP’nin öyle fazla bir gücü yoktur. CHP içerisindeki ulusalcı kanattır, Ergenekon’dur. Yani derin devletin kendisidir. Tek başına parti olarak AKP’nin kendi başına bir gücü yoktur. Buna aldanmamak lazım. Şu anda Türkiye’yi yöneten Özel Harp Dairesi’dir. Erdoğan da bu dairenin başkanıdır.

Bu güçler AKP’yi kullanıyor. Çünkü AKP dini istismar ederek, İslamiyet’i istismar ederek, toplum üzerinde yoğun bir psikolojik özel savaş yürütüyor. Derin güçler de bunu kullanıyor, değerlendiriyor.”