KCK davasının gerekçeli kararı açıklandı

Aralarında Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya'nın da bulunduğu 13 sanıklı KCK davasının gerekçeli kararı açıklandı.

KCK davasının gerekçeli kararı açıklandı

Aralarında Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya’nın da bulunduğu 13 sanıklı KCK davasının gerekçeli kararı açıklandı.

Kararda, “Devlet organlarının işleyişine paralel şekilde düzenlenen KCK yapılanmasının ülkesi, milleti ve devleti bulunmadığından yapmış oldukları faaliyetler bağlı bulundukları ülkenin yasalarına göre değerlendirilir. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na göre devlete şerik koşmak suçtur ve ceza kanunlarında bu faaliyetlerin cezaları belirlenmiştir” denildi.

1100 sayfalık karar

Van’da 7 Haziran 2012 tarihinde yapılan KCK operasyonlarında dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın da bulunduğu 13 şüpheli gözaltına alınmış, daha sonra haklarında ‘terör örgütü üyeliğinden dava açılmıştı. 4 Ocak 2016’da Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sonuçlanan davada mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan Kaya’ya 15 yıl, diğer sanıklara da 7 ile 15 yıl hapis cezası verilmişti. Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi davayla ilgili gerekçeli kararı tamamladı.

Mahkeme tarafından hazırlanan 1100 sayfalık gerekçeli kararda, KCK sözleşmesine geniş yer verildi.