KCK davasında, Van Belediyesi Eşbaşkanı'na 15 yıl hapis

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bekir Kaya'nın 'örgüt üyeliği' suçlaması ile yargılandığı davada 15 yıl hapis karar çıktı.

KCK davasında, Van Belediyesi Eşbaşkanı'na 15 yıl hapis

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bekir Kaya’nın ‘örgüt üyeliği’ suçlaması ile yargılandığı davada 15 yıl hapis karar çıktı.

KCK’ye yönelik 7 Haziran 2012’de düzenlenen operasyonun ardından ‘Terör örgütüne üye olmak’ suçlaması ile tutuklanan ve daha sonra tutuksuz yargılanan Van Belediye Başkanı Kaya ile dönemin BDP’li bazı ilçe belediye başkanları ve il yöneticilerinin yargılandığı dava bugün görülmeye devam etti.

Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya tutuksuz yargılanan 12 siyasetçi katılmazken, sanık avukatları hazır bulundu.

Avukatların son savunmasını alan mahkeme heyeti, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bekir Kaya ile HDP PM üyesi Cüneyt Caniş’e, ‘Örgüt üyesi olmak’ iddiasıyla 15’er yıl hapis cezası verdi.

Tutuksuz yargılanan diğer 10 siyasetçiye 7 ila 12 yıl arasında değişen hapis cezaları verilirken, Kaya ve Caniş’e üst sınırdan ceza verildi.

Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce verilen kararda Yargıtay için 15 günlük temyiz süresi bulunuyor. Avukatlar temyiz hakkını kullanacaklarını belirtti. Yargıtay’ın Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 15 yıllık hapis cezasını onaması halinde Van Belediye Eşbaşkanı Kaya ve diğer sanıklar cezaevine girecek.