Kazım Koyuncu'nun babası Cavit Koyuncu yaşamını yitirdi

2005 yılında yitirdiğimiz devrimci sanatçı Kazım Koyuncu'nun babası Cavit Koyuncu kanser tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi

Kazım Koyuncu'nun babası Cavit Koyuncu yaşamını yitirdi

25 Haziran 2005’de, kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Kazım Koyuncu’nun babası Cavit Koyuncu bugün (23 Nisan) sabaha karşı hayatını kaybetti.

Cavit Koyuncu, son yolculuğuna yarın Artvin Hopa’dan uğurlanacak.

Kazım Koyuncu Kültür Merkezi Genel Kurul Geçici Yönetim Kurulu Genel Başkanlığı’nı da üstlenmiş olan Cavit Koyuncu, verdiği bir röportajda şunları söylemişti:

“Her yerden genç kanser haberi geliyor. Oğlumu kaybettim ama onlar da benim evladım. Burada insanlık kalmamış. İnek gibi önüne ne konursa içiyor yetkililer… Hiçbirini affetmiyorum. Küba’da insanlar parasız tedavi ediliyormuş. Açsınlar kapıları, oraya gidelim.”

Baba Koyuncu, Hopa’da bakkallık ve berberlik yaparak ailesinin geçimini sağlıyordu. 1960’larda Türkiye İşçi Partisi’nin kuruluş dönemlerinde partililerle tanışan Cavit Koyuncu, dükkânı öğrencilerin kitap-gazete okuma yeri haline gelmişti.

Cavit Koyuncu’nun Oğuz, Canan, Hüseyin, Orhan ve Kazım’dan küçük Niyazi olmak üzere 6 çocuğu vardı.

Koyuncu, 12 Eylül faşist darbesinin ardından Erzurum’da 6 ay hapis yatmıştı.

2005 yılında kansere yenik düşerek aramızdan ayrılan Kâzım Koyuncu da çocukluk günlerini anlatırken, “Kitap okuyan babamdan kaynaklı olarak diğer çocuklardan farklı oldum” diyerek babasının farklılığın kendisine nasıl yansıdığını anlatmıştı.