Kazım Koyuncu Hopa'da mezarı başında anıldı

Devrimci sanatçı Kazım Koyuncu ölüm yıldönümünde Hopa'da anıldı.

Kazım Koyuncu Hopa'da mezarı başında anıldı

Akciğer kanseri nedeniyle 33 yaşında hayatını kaybeden devrimci sanatçı Kazım Koyuncu için Hopa Yeşilköy Köyü’ndeki kabri başında anma töreni düzenlendi. Törene Kazım Koyuncu’nun annesi Hüsniye ile kardeşleri Canan, Hüseyin Orhan, Oğuz ve Niyazi Koyuncu ile Laz Kültür Derneği Başkanı Mehmet Ali Beşli, CHP Artvin İl Başkanı Ali Yücel Kurt, Halkevleri Hopa Şube Başkanı Kamil Ustabaş, Trabzonspor’un ‘Vira’, Hopaspor’un ‘Denizin Asi Çocukları’ ve ‘Şehrin Azizleri’ taraftar grupları, dostları ve sevenleri katıldı. Taraftar grupları Kazım’ın mezarına atkı ve formalar bıraktı.

Kazım

kazımm

Kazım Koyuncu’nun ölüm saati olan 12.57’de saygı duruşu ile başlayan törende konuşan arkadaşı Adem Kuyumcu, her gün doğayı ve denizi kaybettiklerini belirterek Kazım Koyuncu için daha fazla sahip çıkma ve mücadele etmeleri gerektiğini dile getirdi, aksi takdirde kültürlerin ve halkların yok olacağını savundu.

kazım_hopa_anma_2

Koyuncu ailesi adına konuşan Hasan Bilgin de, Kazım Koyuncu’yu, Kazım Koyuncu yapan babası Cavit Koyuncu’yu 23 Nisan’da kaybettiklerini hatırlattı, babasının yokluğunda ilk anma törenini gerçekleştirdiklerini söyledi. Hasan Bilgin, “Her yıl kötüye giden, kahır solunan günlerden geçiyoruz. Bu günlerde Kazım’ı anmak ve onun gösterdiği yoldan yürümek daha da bir anlam kazanıyor. Kazım bizlere ağır bir yük yüklüyor. Ona, ‘Şair ceketli çocuk’ diyoruz. Bizlerde birer, ‘Şair ceketli çocuk’ olmak konumundayız. Ya bu yükü omuzlayacağız, yada Kazım’ı sade bir güzel, bir anı olarak hatırlayacağız. ‘Doğru bildiğim bir şeyi en azından çok zorlanırsam ortaya koymaktan çekinmem’ diyen Kazım’ı anlamak yetmez. Kazım gibi olmadığımız müddetçe bu kahır kokan hava, memleket ve dünya değişmeyecektir” dedi

Fotoğraf: DHA, Sendika.org, ETHA