Kayyum belediye başkanına suikast girişimi!

Mardin'in Mazıdağı Belediye Başkanlığı kayyumuna suikast girişiminde bulunulduğu bildirildi.

Kayyum belediye başkanına suikast girişimi!
Mardin’in Mazıdağı Belediye Başkanlığı’na kayyum olarak atanan Halit Benek’e suikast girişiminde bulunulduğu bildirildi.
Cumhuriyet’te yer alan habere göre, 28 belediyeye yönelik kayyum atamaları kapsamında Mardin’in Mazıdağı Belediye Başkanlığı’na getirilen Mazıdağı Kaymakamı Halit Benek’e suikast girişiminde bulunmak için keşif yapıldığı iddia edildi.
DHA ise suikast hazırlığındaki iki kişiden birinin güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğünü, diğerinin ise kaçtığını duyurdu.
Mardin Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, 19 Eylül tarihinde Mazıdağı İlçesi’ne atanan kayyum ile alakalı “PKK/KCK terör örgütünün dağ kadrosundan suikast amaçlı bir örgüt mensubunun ilçeye gönderildiği ve bu kişinin suikast ve bombalı eylem yapacağı bilgisinin tespit edildiği” belirtilerek, “19/09/2016 tarihi itibari ile Mazıdağı İlçemizde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve İlçe Terörle Mücadele Büro Amirliği ile koordine kurularak şahıs takibe alınmıştır. 22/09/2016 günü örgüt mensubu Dere Sokak üzerinde görülmüş, dur ihtarına uymayarak şahsın kaçmaya başlaması üzerine örgüt mensubu vurularak etkisiz hale getirilmiştir. Örgüt mensubunun üzerinden 1 adet tabanca, 1 adet susturucu ve 2 adet el bombası çıkmıştır. Örgüt mensubuyla beraber olan diğer şüpheli şahıs kaçarak uzaklaşmış olup yakalanmasına yönelik çalışmalarımız çok yönlü devam etmektedir” denildi.