Kayyımların dolar bozdurma kavgası karakola taşındı

Koza İpek Grubu'na atanan kayyımlar arasında, 'holdingin dolarlarını Türk lirasına çevirip çevirmeme' konusunda çıkan kavga karakola taşındı.

Kayyımların dolar bozdurma kavgası karakola taşındı

AKP’nin Cemaat’le dağılan ittifakı sonrasında el koyduğu sermaye gruplarından Koza İpek Grubu’na atanan kayyımlar arasında, ‘holdingin dolarlarını Türk lirasına çevirip çevirmeme’ konusunda çıkan kavga karakolda son buldu.

Hürriyet’ten Fevzi Kızılkoyun’un haberine göre, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) aktarılan Koza İpek Grubu’na atanan beş kişilik kayyım ekibi, bir toplantı sırasında dolar kavgasına tutuştu. Buna göre kayyım Hikmet Keleş, holdingin 250 milyon dolarını, “Doların yükselip ekonomiye zarar vermemesi için Türk Lirası’na çevrilip mevduata yatırma” teklifinde bulundu.

Kayyım heyetinin diğer üyeleri de buna karşı çıkınca önce tartışma, ardından fiziki şiddetle, kavga Batıkent Polis Merkezi’nde son buldu.

Çay bardağı fırlattı

Polis tutanaklarına göre Hikmet Keleş, diğer kayyım Mustafa Akçil’e çay bardağı fırlattı. Olayın büyümesi üzerine binaya polis çağrıldı. Mustafa Akçil, Arif Yalçın ve Hayrullah Dağıstan, karakola giderek Hikmet Keleş’ten şikayetçi oldu.

Hikmet Keleş de polis merkezine giderek kayyım Mustafa Akçil, Arif Yalçın ve Hayrullah Dağıstan’nın Gülen Cemaati ve İpek ailesiyle bağlantıları olduğunu iddia ederek şikayetçi oldu. Tutanaklar ve ifadeler Cumhuriyet Savcılığı’na gönderildi, soruşturma sonunda dava dahi açıldı.

“Üç kayyımın FETÖ’yle ilişkisi var”

Keleş verdiği ifadede, şunları söyledi: “26 Temmuz günü saat 11.00 sıralarında İstanbul yolu üzerinde bulunan Koza İpek grubunun binasına denetim görevim için geldim. Mustafa Akçil ile karşılaştım. Mustafa Akçil otel müdürünü değiştirmek istediğini bana söyledi. Ben de kendisine otelde yürütülen faaliyetler devletin bütün kurumlarının bilgisi dahilinde olduğunu, otel müdürünün değiştirilmesinin orada çalışmaları sekteye uğratma amacı taşıdığını, bunun ihanet anlamına geldiğini söyledim. Bir gün önce de yüklü miktardaki doları, darbe girişimi sonrasında doların yükselip ekonomimize zarar vermemesi için Türk parasına çevirip mevduatta yatırma isteğime karşı çıktılar. Diğer üç kayyım bu karara itiraz etti. Ben binadan hava almak için dışarıya çıkıp içeriye girdiğim sırada bu üç kayyımun benden habersiz toplantı yaptıklarını görünce yanlarına girdim. ‘Ne yapmaya çalışıyorsunuz’ dedim. Bu üç kayyımun, İpek ailesi ve FETÖ terör örgütü ile ilişkilerinin bulunduğunu, ihanet içinde olduklarını kendilerine söyledim. Bu esnada sinirlendim. Elimde bulunan çay bardağını duvara atmak istedim. Ancak attığım bu çay bardağı Mustafa Akçil’e geldi. Ben kendisine atmak istemedim. Bu üç kayyımın FETÖ ve Akın İpek ailesi ile ilişkileri vardır. Ben kendilerinden FETÖ’ye olmalarından dolayı şikayetçiyim.”

TMSF, birbirlerine giren kayyım üyelerin tamamıyla yollarını ayırdı, sadece olayın yaşandığı gün toplantıda bulunmayan Hamza Yanık kayyım kalmaya devam etti.