Kayseri'de saldırı sonrasında tehlikeli provokasyonlar

Kayseri'de meydana gelen saldırının ardından, HDP ve EMEP il binaları ve saldırı bölgesine gelen CHP'lilerden sonra şimdi de öğrenci yurtları hedefte.

Kayseri'de saldırı sonrasında tehlikeli provokasyonlar

Kayseri’de meydana gelen saldırının ardından, HDP ve EMEP il binaları ve saldırı bölgesine gelen CHP’lilerden sonra şimdi de öğrenci yurtları hedefte.

Kayseri’deki patlamanın ardından öğrenci yurtlarının önünde gruplar toplanarak saldırı girişiminde bulundu. Yurtlarda kalan bazı Kürt öğrencilerin yurtları terk ettiği belirtildi.

Kayseri’de bu sabah gerçekleştirilen ve 13 askerin yaşamını yitirdiği bombalı saldırının ardından grupların kentteki yurtların önüne yığılarak saldırı girişiminde bulunduğu aktarıldı.

Evrensel‘in haberine göre, gruptakilerin Kürt öğrencilere yönelik saldırı girişiminde bulunduğu, bazı Kürt öğrencilerin ise can güvenliği nedeniyle yurtları terk ettiği öğrenildi. 

Kayseri’de saldırının ardından toplanan güruh HDP Kayseri İl binasına saldırı düzenlemiş, MHP bayrağı asarak, binayı ateşe vermişti. HDP’ye yapılan saldırının ardından, Emek Partisi ve DİSK binasına da saldırılar düzenleyen gruplar, CHP’li gençleri de darp etmişti.

İlk hedef HDP binasıydı

Sabah saatlerinde gerçekleşen saldırıdan sonra bir grup kentteki HDP İl Binası önüne gitti. Binaya girmeye çalışan kişilerin, “Kana kan, dişe diş, intikam” sloganı attığı, polisin gruba engel olduğu görüldü. Binaya giren grup, camları kırdı ve içerideki eşyaları aşağıya attı ve binaya MHP bayrağı astı.

Kayseri’de HDP il binasına yönelik saldırının ardından Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kitlenin CHP Kayseri il binasına yürümek istediği, polislerin bina etrafında güvenlik önlemi aldığı bildirildi.

EMEP il binasına da saldırıldı

Emek Partisi (EMEP) Kayseri İl Örgütü binasının da kapısının kırıldığı ve saldırganların içeri girdiği bildirildi.

Evrensel‘in haberine göre, binada kimse olmadığı belirtildi.

CHP Gençlik Kolları Başkanı darbedildi

Kayseri’de bu sabah askerlere yönelik bomba yüklü araçla düzenlenen saldırı sonrası Cumhuriyet Meydanı’nda CHP Kocasinan Gençlik Kolları Başkanı Cemre Doğan ve yanındaki partililer kalabalık grubun saldırısına uğradı.

Kalabalık dağılmayınca olay yerine çağrılan polis güvenlik koridoru oluşturdu. Cemre Doğan güvenlik önlemleri altında otomobiline bindirilerek olay yerinden uzaklaştırıldı.