Kayseri saldırısında her türlü haber ve röportaja yasak!

Kayseri 2. Sulh Ceza Hakimliği’nce, kentte sabah düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin yazılı, görsel ve sosyal medyada soruşturmayı etkileyecek her türlü haber ve röportajın yayınlanmasının yasaklanmasına karar verildi. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, ‘olaya ilişkin yazılı ve görsel medya organlarındaki yayınlarda, olaya iştirak etme şüphesi olan kişilerin bulundukları şehirlerin ve kullandıkları araçların bilgilerinin yayınlanarak olayın... View Article

Kayseri saldırısında her türlü haber ve röportaja yasak!

Kayseri 2. Sulh Ceza Hakimliği’nce, kentte sabah düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin yazılı, görsel ve sosyal medyada soruşturmayı etkileyecek her türlü haber ve röportajın yayınlanmasının yasaklanmasına karar verildi.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, ‘olaya ilişkin yazılı ve görsel medya organlarındaki yayınlarda, olaya iştirak etme şüphesi olan kişilerin bulundukları şehirlerin ve kullandıkları araçların bilgilerinin yayınlanarak olayın aydınlatılmasının, şüphelilerin yakalanmasının ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmesi için milli güvenlik, kamu güvenliği, cumhuriyetin temel nitelikleri ve devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü gereğince kamu düzeninin bozulma riski meydana geldiğinin anlaşıldığı’ belirtildi.

Kayseri 2. Sulh Ceza Hakimliği’nce saldırıyla ilgili yayın yasağı kararı verildiği kaydedilen açıklamada, “Toplum sağlığının, milli güvenlikle kamu düzeni ve kamu güvenliği, suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj ve bu içerikteki yayınların yapılmasının 5187 sayısı kanunun 3/2 maddesi gereğince yasaklanmasına karar verildi” ifadesi kullanıldı.

Öte yandan, Kayseri 2. Sulh Ceza Hakimliğinin kararı, Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun resmi internet sitesinden de yayınlandı. Bu arada, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, 13 askerin yaşamını yitirdiği, 48 askerin yaralandığı saldırıyla ilgili Başsavcı Vekili Mustafa Arslantürk nezaretinde 8 cumhuriyet savcısının görevlendirildiği öğrenildi.