Katliam yetmedi, IŞİD çoğu kadın ve çocuk 400 kişiyi kaçırdı

IŞİD’in 300’e yakın insanı öldürdüğü katliamın ardından cihatçı terör örgütünün Deir Ezzor’da çoğu kadın ve çocuk 400 kişiyi rehin aldığı bildirildi. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlem Merkezi (SOHR) tarafından verilen bilgiye göre dün gerçekleştirdiği saldırının ardından IŞİD bugün Deir Ezzor ve civarındaki yerleşimlerde bulunan 400 kişiyi kaçırdı. Kaçırılanların Sünni ve Suriye Devlet güçleri tarafında... View Article

Katliam yetmedi, IŞİD çoğu kadın ve çocuk 400 kişiyi kaçırdı

IŞİD’in 300’e yakın insanı öldürdüğü katliamın ardından cihatçı terör örgütünün Deir Ezzor’da çoğu kadın ve çocuk 400 kişiyi rehin aldığı bildirildi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlem Merkezi (SOHR) tarafından verilen bilgiye göre dün gerçekleştirdiği saldırının ardından IŞİD bugün Deir Ezzor ve civarındaki yerleşimlerde bulunan 400 kişiyi kaçırdı.

Kaçırılanların Sünni ve Suriye Devlet güçleri tarafında savaşanların aileleri olduğunu ve IŞİD kontrolündeki diğer bölgelere götürüldüklerini bildiren SOHR yöneticisi Rami Abdel Rahman “Grup tarafından infaz edilecekleri ihtimali nedeniyle hayatları konusunda büyük endişe yaşanıyor. Çünkü bunu defalarca yaptılar” şeklinde konuştu.

2015 yılı başlarından beri IŞİD’in kuşatması altında bulunan Deir Ezzor’da cihatçı terör örgütü yardım hatlarını kesmişti ve kuşatma nedeniyle yüzde 70’i kadın ve çocuk olan kentte gıda sıkıntısı yaşanıyordu. Geçtiğimiz günlerde Suriye Ordusu’nun kente yaklaşmasıyla birlikte Rusya’nın gıda yardımı bölgeye ulaştırılmıştı.

Suriye’de 400 bin civarında insan cihatçı terörist çetelerin kuşatması altındaki bölgelerde mahsur kalmış durumda.

http://gazetemanifesto.com/2016/01/17/dunyanin-gozu-onunde-suriyede-korkunc-katliam-cogu-kadin-ve-cocuk-300e-yakin-olu/