'Kardeşimin katili kim?' demişti: Yarbay Alkan'ın duruşması yapıldı

Kardeşinin cenazesindeki sözleri nedeniyle ordudan ihracı istenen Jandarma Yarbay Mehmet Alkan'ın duruşması bugün yapıldı.

'Kardeşimin katili kim?' demişti: Yarbay Alkan'ın duruşması yapıldı

Şırnak’ta jandarma karakoluna yapılan saldırıda yaşamını yitiren kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenazesindeki sözleri nedeniyle, AKP’nin peşini bir türlü bırakmadığı Jandarma Yarbay Mehmet Alkan’ın duruşması dün yapıldı.

Kardeşinin cenaze törenindeki haykırışları geniş yankı uyandıran Jandarma Yarbay Mehmet Alkan’a 11 Mayıs’ta Osmaniye Şehit Yakınları ve Gaziler Derneği’ndeki konuşmasından dolayı “siyasi faaliyette bulunmak” suçlamasıyla bir soruşturma daha açılmış, Alkan’ın TSK’dan ihraç talebiyle Jandarma Genel Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’na çıkacağı öğrenilmişti.

Yarbay Alkan’ın duruşması bugün yapıldı. Jandarma Genel Komutanlığı Disiplin Kurulu’nda yapılan duruşmaya Yarbay Mehmet Alkan, raporlu olduğu için duruşmaya katılmadı. Alkan’ın avukatı Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, usul yönünden gerekli savunmalarını yaptıklarını söyledi. Avukat Canduran, disiplin kurulundan Mehmet Alkan ve gösterdikleri tanıkların dinlenmesi talebinde bulunduklarını ifade etti. Talepleri tutanak altına alan Jandarma Genel Komutanlığı,  kararlarını daha sonra Yarbay Mehmet Alkan ve avukatı Hakan Canduran’a bildirecek.

Yarbay Mehmet Alkan kardeşinin cenaze töreninde şu ifadeleri kullanmıştı: “Buradaki vatan evladı daha 32 yaşında. Vatanına, sevdiklerine doyamadı. Bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonradan savaş diyor. Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip ‘Şehit olmak istiyorum’ diye bir şey yok.”