"Karlov'un ardından yeni Büyükelçi belirlendi"

Rusya Büyükelçisi Aleksandr Karlov'un yerine atanabilecek yeni ismin Moskova kulislerinde konuşulmaya başladığı öğrenildi.

Ankara’da suikast sonucu hayatını kaybeden Rusya Büyükelçisi Aleksandr Karlov’un yerine atanabilecek yeni ismin Moskova kulislerinde konuşulmaya başladığı öğrenildi.

turkrus‘un haberine göre, Karlov’un yerine en güçlü aday olarak Rusya Devlet Başkanı Putin’in Volga Federal Bölgesi özel temsilcisi Mihail Babiç öne çıkıyor.

Moskova’dan yayın yapan TV kanallarından Dojd TV’nin Kremlin’e yakın ve ismi açıklanmayan iki kaynağa dayandırdığı habere göre, Mihail Babiç’in Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi olarak atamasının 2017 başında yapılması bekleniyor.

Öte yandan Kremlin Sözcüsü Dmitr Peskov bu haberle ilgili görüşü sorulduğunda “İlk kez duyuyorum” demekle yetindi.

mikhail babich ile ilgili görsel sonucu

Mihail Babic

Henüz 47 yaşında olan Babiç 2002’de 4 aylığına Çeçenistan’da başbakanlık görevinde bulunmuştu. Babiç, bazı devlet şirketlerinde yöneticilikten Ekonomik Kalkınma bakan yardımcılığına kadar farklı görevlerde bulunmuştu.

Mihail Babiç, geçen yaz Rusya’nın Ukrayna Büyükelçisi olarak atanmak istenmişti. Ancak Kiev yönetimi, Kırım’ın Rusya’ya ilhakı sürecinde “istenmeyen adam” ilen ettiği Babiç’i resmi gerekçe olarak ‘diplomatik tecrübesizliğini’ gerekçe göstermiş ve akredite etmeyi reddetmişti.

Dojd TV, Babiç’in uzun süredir yeni bir görev talep ettiğini, büyükelçilik verilmesi konusunun Ukrayna ile gündeme geldiğini, şimdi Ankara’ya yollanma ihtimalinin yüksek olduğunu iddia etti.