Karkamış'a IŞID'den havan toplu saldırı

Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki Suriye sınırında mayın temizlemesi yapan güvenlik güçlerine terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki Cerablus tarafından ateş açıldı.

Karkamış'a IŞID'den havan toplu saldırı

Gaziantep’in Karkamış ilçesindeki Suriye sınırında mayın temizlemesi yapan güvenlik güçlerine terör örgütü IŞİD’in kontrolündeki Cerablus tarafından ateş açıldı.

Örgütün en büyük lojistik ve militan geçiş noktalarından birisi olan Gaziantep’in Karkamış ilçesindeki duvar örme çalışmaları kapsamında mayın temizleme çalışması yapan askerlere ateş açıldı.

Çatışmaların sürmesi üzerine mayın temizleme aracı bölgeden uzaklaştırılırken çalışmalara ara verildiği belirtildi. Çatışmaların sürme ihtimali göz önüne alınarak yetkililer tarafından belediye hoparlörlerinden yurttaşlara sınıra yakın yerlerde durmamaları yönünde uyarılar yapıldı. Yapılan uyarıda özetle, “İlçemizin karşısında bulunan DAEŞ terör örgütü tarafından ilçemize yönelik taciz ateşleri yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın, alanlarda toplu olarak bulunmamaları, kalabalık ortamlara girmemeleri ve mecbur kalmadıkları sürece evlerinden çıkmamaları rica olunur” ifadeleri kullanıldı.

karkamış

3 havan topu mermisi düştü

Çatışmaların sürmesiyle birlikte Cerablus kentinden geldiği tahmin edilen 2 havan topu Karkamış Belediyesi ve Çakıroğlu Jandarma Karakolu yakınlarına düştü.

Yine Cerablus’tan geldiği tahmin edilen bir havan topu da Karkamış ilçe merkezindeki Hitit Bulvarı’nda Müslüm Özberk’e ait ev ile Karkamış Eczanesi arasındaki boş araziye düştü. Can kaybı ya da yaralananın olmadığı olayda evde büyük maddi hasar meydana geldi.

Suriye’den IŞİD militanları tarafından ateşlenen ve Gaziantep’in Karkamış ilçe merkezindeki Hitit Bulvarı’nda kaldırıma düşen havan topu, şans eseri patlamadı. Kaldırıma saplanan havan topu, polisin geniş güvenlik tedbirleri arasında iş makineleri ve çelik halatlar yardımıyla yakınlardaki boş bir alana taşındı. Burada iş makinesinin kazdığı çukura konulan havan topu, yerleştirilen fünye ile patlatıldı. Gaziantep Emniyet Müdürü Erhan Gülveren’in de incelediği havan topu, Gaziantep Bomba Uzmanları nezaretinde yapılan ‘kontrollü patlama’ uyarılarının ardından büyük bir gürültü ile imha edildi.