Karayılan'dan "bahar gelecek" tehdidi

Murat Karayılan, "Halkımız şunu bilsin, bahar olduğunda darbe yiyecekler" diyerek AKP başlattığı savaşın bahar aylarıyla birlikte şiddetleneceği tehdidinde bulundu.

Karayılan'dan

Sterk TV’ye konuşan KCK Yürütme Konseyi üyesi Murat Karayılan, “Halkımız şunu bilsin, bahar olduğunda darbe yiyecekler” diyerek AKP başlattığı savaşın bahar aylarıyla birlikte PKK tarafından gelecek saldırılarla şiddetleneceği tehdidinde bulundu.

“Ortadoğu yeniden dizayn ediliyor”

Türkiye devletinin Kürt halkı ve hareketine karşı yeni bir “konsept” başlattığını söyleyen Murat Karayılan, “Bu konseptin amacı teslim almaktır ve çökertmektir” dedi. Hendek ve barikatların bir bahane olarak öne sürüldüğünü ifade eden Karayılan, “Açık ki, daha önceleri olduğu gibi Kürt halkına yönelik gizli planlar var” diyerek, daha önceki Şark Islahat planı, Dersim’in ıslahlaştırılması, mecburi iskan kanunu gibi planlarını hatırlattı.

AKP’nin devreye koyduğu “çöktürme planı”ndan bahseden Karayılan, “Ortadoğu yeniden dizayn ediliyor. Türk devleti, Kürtlerin bu dizaynda yer almasından korkuyor” diye konuştu.

“Kürt halkı bu kanı yerde bırakmayacak”

Kürt illerinde süregelen savaşta öldürülen kadınlar, çocuklar ve sivilleri hatırlatan Karayılan, “Herkes bilmeli ki, onların kanı yerde kalmayacak. İntikamı alınacak. Çocuklarımızın, kadınlarımızın, gençlerimizin kanı yerde kalmayacak. Herkes bunu bilmeli. İntikam alınacak. Kürt halkı bu kanı yerde bırakmayacak.” dedi. Kürtlerin eski Kürtler olmadığını ve artık irade sahibi olduğunu belirten Karayılan, “Artık kimse Kürtleri ezemeyecek ve teslim alamayacaktır” vurgusunda bulundu.

Karayılan, Kürtlerin kandırılabileceği zamanların geçtiğini ifade ederek, şöyle devam etti; “Türkiye yöneticileri şunu iyi bilsin. Kürtler eski Kürtler değil. Evet, doğrudur, Kürtler Türkiye ile birlikte yaşamak istiyor ama artık köle olarak değil, özgür bir şekilde yaşamak istiyor. Demokratik özerklik bunu projesidir. Kabul edeceklerse böyle edecekler, etmiyorlarsa Kürtler de kabul etmeyecek. Şimdi ‘nasıl olacak’ diye soruyorlar. Operasyonları durdurun, sükunet sağlansın.”

“30 kentte demokratik özerklik ilan edildi”

Özyönetim mücadelesinin sadece 3 kentle sınırlı olmadığını belirten Karayılan, 30 kentte demokratik özerklik ilan edildiğini söyledi. Karayılan, “Ancak 10’u aşkın kentte ise doğrudan özsavunma yapılıyor” dedi. Türkiye devletinin hedefi küçültmeye çalıştığına dikkat çeken Karayılan, Diyarbakır ve Şırnak’ı düşürerek tümünü düşürmeyi planladıkların işaret etti.

Van’da yaşanan infazları da değerlendiren Karayılan, örgütsel olarak henüz bu konuda kendilerine bilgi ulaşmadığını ifade etti. Karayılan, “Doğrusu mevcut durumda onlar kimdir bilmiyoruz. Ama basında çıkan bilgiler ve görgü tanıkların ifadeleri orada bir çatışma olmadığı yönünde. Bir senaryo var. Savaşın nasıl olduğunu biliyoruz. İki katlı bir binada silahlı 12 kişinin yarım saatte tasfiye edilmesi mümkün değil” diye konuştu.

“Korkularından bu vahşete başvuruyorlar ama çökecekler”

Kürtlerin artık güç sahibi olduğunu sözlerine ekleyen Karayılan, şunları kaydetti; “Halkımız ve dostlarımızın şunu bilmesi gerekir. AKP ve devletinin bu saldırganlığı ve kalleşliği onların güçlü olmasından kaynaklı değildir. Korkunun ifadesidir. Kürt toplumundan korkuyorlar. Halktan korkuyorlar. Ortadoğu’daki ilerlemelerden korkuyorlar. Korkularından bu vahşete başvuruyorlar. Ama bu çaresizliktir. Çökecekler, mahkum olacaklar. ”

Çok önemli ve tarihi bir süreçten geçildiğini söyleyen Karayılan, “Eğer süreçte başarırsak, önümüzde özgürlük vardır. Herkesin sorumluluklarına sahip çıkması, yanlışları ve eksikliklerini görerek değişmesi gerekiyor. Artık sadece biz değil, toplum ve herkes sorumluluklarına ve görevlerine sahip çıkmalı” dedi.

“En fazla eleştirilecek nokta, metropol Kürtleridir”

Her yerde eylemlerin olduğunu ve kimsenin izlemediğini söyleyen Karayılan, “Ama bu yetmiyor. Çünkü yeni bir dönemdeyiz. Her gün siviller öldürülüyor. Herkesin biraz görev yüklenmesi gerekiyor” .

Özellikle İstanbul ve İzmir’deki Kürtlere seslenen Karayılan, mevcut tavrın AKP’ye destek niteliğinde olduğu eleştirisinde bulundu. Karayılan, “Oradaki Kürtler bilmeli ki, bu yeni bir dönemdir. Amed, Cizîr ve Silopi’ye boş toplar atılmıyor. Yarın buralar düşerse, sizleri de orada bitirirler. Metropol Kürtleri görevlerine sahip çıkmalılar. Hiç öyle ‘devrimciyiz’ demesinler. Bu zulme karşı direniş Türk toplumuyla da ortaklaştırılmalı. Artık söz değil, eylem zamanıdır. Bu nedenle en fazla eleştirilecek nokta, metropol Kürtleridir.” diye konuştu.

“Halkımız şunu bilsin, bahar olduğunda darbe yiyecekler”

Karayılan, Türkiye devlet yetkililerinin “bitireceğiz” yönündeki açıklamalarına ise şöyle karşılık verdi; “Nasıl dağlarda gerillayı bitiremediyseniz, şehirlerde de YPS’yi bitiremeyeceksiniz. Eğer bir kentte sonuç alırsanız, 10 kentte daha ortaya çıkar. Artık Kürt özsavunma güçleri kentlerde de köylerde de olacak. Kimse artık bunu ortadan kaldıramaz.”

Türk devletinin bahara kadar tüm gücüyle sonuç almaya çalıştığına dikkat çeken Karayılan, mahalle, sokak ve kentlerin terk edilmemesini isterken sözlerini “Bahar olduğunda darbe yiyeceklerini biliyorlar. Halkımız şunu bilsin, bahar olduğunda darbe yiyecekler. Onlar da biliyor bunu. Ama halkımız direnmeli.” diye noktaladı.