Karayılan: HPG devreye girmeli

Fırat Haber Ajansı (ANF), KCK Yürütme Konseyi üyesi Murat Karayılan'ın gelinen süreç ile ilgili değerlendirmelerini yayınladı.

Karayılan: HPG devreye girmeli

Fırat Haber Ajansı (ANF), KCK Yürütme Konseyi üyesi Murat Karayılan’ın gelinen süreç ile ilgili değerlendirmelerini yayınladı. Karayılan, PKK’ye seslenirken, “Tarihi bahar süreci başladı” dedi.

“Bahara girdik, artık HPG devreye girmeli”

Şehirlerde yaşanan direnişe ve AKP’nin gelmiş olduğu noktaya değinen Karayılan, PKK’nin koşulları iyi değerlendirmesi halinde tarihi bir bahar sürecine girdiklerini, kazananın Kürt halkı olacağını belirtti.

Kenan Evren nasıl yenildiyse, Erdoğan’da öyle yenilecek

Karayılan, “Onlar NATO’nun tüm gücünü arkalarına alarak, uluslararası komplolar örgütleyerek hareketimizi tarihin çöp sepetine atmak istediler ama şimdi hareketimiz tarihinin en güçlü dönemini yaşamaktadır.” dedi. PKK’nin bugün Ortadoğu’da en önde gelen aktörlerden biri olduğunu söyeleyen Karayılan, “Nasıl ki Kenan Evren 72 saatte gerilla hareketini bitireceğini ilan ettiyse ama bitiremediyse, bugün de aynı şekilde Erdoğan 1 ay ömür biçmişti, ancak geçen 7 ayın sonucunda şehirlerdeki direniş ayakta duruyor.” dedi.

“Hendek sorunları bir şekilde çözülebilirdi”

Karayılan, “Bahara girdik; eyaletler de artık destek sunmalıdır. HPG artık devreye girmeli. Ancak bu devreye giriş HPG’nin şehirlere girmesi biçiminde olmamalı. HPG, Kürt gençlerinin YPS adıyla örgütlenip şehirlerde yürüttüğü öz savunma direnişini dağdan destekleyecek, o haklı-sivil direnişin başarısı için onlara nefes aldırtacaktır. Halkımızın da bizden beklentisi budur.” dedi.

Mermer Karakolu’na dönük gerçekleştirilen saldırı ile ilgili yorumda bulunan Karayılan, “Başarılı bir ilk adımı ifade etmektedir. HPG, kendi faaliyet sahası olan dağda devreye girerek şehir direnişleriyle bir dayanışmayı sağlayabilmeli. Eğer ordu devreye girmemiş olsaydı, HPG de bu anlamda devreye girmezdi ama madem Türk ordusu bütün imkanlarıyla seferber olmuş durumda, o zaman biz de sürece yüklenmek durumunda kalırız. Yani ordu bütün her şeyiyle gençlere karşı savaşıyor. Halbuki bu şehirlerde bu düzeyde bir savaş yaşanmasına gerek yoktu. Aksine, eğer onlar sıradan yaklaşsaydılar, bu hendek sorunları bir şekilde çözülebilirdi” dedi.

Çözüm için iki şart: Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve özerklik

Karayılan sözlerine şöyle devam etti, “Türk devlet yetkilileri bilmeliler ki, bu savaşı kazanma koşulları yoktur. Artık şehir, dağ ve ova hepsi direniş alanıdır. Bu gerçekliği artık görmelidirler. O zaman yapmaları gereken Erdoğan’ın iktidarı için Türk ve Kürt evlatlarını öldürtmek değil, çözüme gelmektir. Çözümün ise bir tek yolu vardır: Önder Apo’nun özgürlüğünü ve Kürtlerin özerkliğini kabul edecekler. Bundan başka bir yol yoktur.” dedi.