Karayılan: Her şehirde direniş gerçekleşecek

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, önemli açıklamalarda bulundu.

Karayılan: Her şehirde direniş gerçekleşecek

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, örgüt de taktik değişikliği mesajı vererek “Bu yeni dönemde tüm şehirlerde halkımızın direnişi gerçekleşecektir” dedi.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, ANF’ye yaptığı açıklamada PKK’nin saldırılarının amacının düşmanı masaya çekmek olduğunu, ancak çözüm için değil, oyalamak ve tasfiye edecek şartları yaratmak için masaya gelindiğini anladıklarını söyledi. Oslo ve İmralı süreçlerinin amaçlarının da bu olduğunu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP’nin niyetini çözüm olmadığını belirten Karayılan, Onlar Kürt düşmanı. Bu yöntemi sadece Kürt sorununda değil, Alevi sorununda, Romanların meselesinde ve Türkiye’nin çözülememiş bütün temel sorunlarında da uyguladılar. Sürekli, “Açılım yapıyoruz” dediler. Ama hiçbir şeyi çözmediler. Bunların amacı herkesi Türkleştirmek ve tek tip bir toplum yaratmaktır. Bunun için sürekli, “tek millet, tek bayrak, tek ülke” ve artık açık bir şekilde dillendirmese de esas olarak “tek dil, tek mezhep’ diyorlar” dedi.

İlk seçeneklerinin diyalog ve anayasal çözüm olduğunu, ancak AKP çözümü reddettiğinden geriye ikinci seçenek olan “devrimci halk savaşıyla kendi çözümlerini geliştirerek bağımsız Kürdistan’ı kurmak” kaldığını ifade eden Karayılan, hedeflerinin Abdullah Öcalan’ın tarif ettiği “demokratik konfederalizm” olduğunu söyledi. Karayılan bir ulus devlet kurmayacaklarını, ancak konfederalizmi bağımsız bir biçimde inşa edebileceklerini söyledi.

Değişim ve yenilenme dönemi

Bu nedenle “devrimci halk savaşı”nın daha ciddi bir şekilde ele alınması, “yeni bir dönem başlar, ateşkes gündeme girer” beklentisinde olunmaması gerektiğini açıklayan Karayılan, şöyle devam etti:

“Çözümü, kendi öz gücümüze dayanarak geliştirebiliriz. Ortadoğu’nun ve ülkemizin koşulları buna elveriyor. Kürdistan üzerindeki sömürgecilik, tarihinin en zayıf dönemini yaşıyor. Ortadoğu’nun yeniden dizaynında Kürt halkının da yeri olmalı. Kürdistan halkı da artık bölgede bir güçtür. Mücadele tüm kazanımlarıyla belirli bir düzeye ulaşmıştır ve bu düzeyin gereği özgür bir Kürdistan’ın inşa edilmesini gerekli kılmaktadır.”

Savaşın dağlardan şehirlere inmesine de değinen Karayılan bir taktik değişikliğine de işaret etti: “Bu mücadele devam ediyor. Tabi taktiksel bir değişimin yaşanmasına ve zenginleştirilmesine ihtiyaç var. Bu konuda yaşanan yetersizlikler söz konusudur. Değişim ve yenilenme gündemdedir. Şehir savaşları bir bütün olarak bugün bir değişim sürecine girmiştir. Bu yeni dönemde Kürdistan’ın her yerinde halkımızın direnişi gerçekleşecektir.”

Kürt halkının bu süreç öncesi yalnız demokratik özerklik istediğini, Türkiye’yi parçalamak ya da Türkiye’den kopmak istemediğini vurgulayan Karayılan, artık devletten istenecek bir şey kalmadığını, yapılması gerekenin “bağımsız inşa” olduğunu dile getirdi.

Karayılan baharla birlikte “yaylalarda hareket imkanı” doğduğunu ve atılımın yükseleceğini de ifade etti.