Kaplan: Laiklik ülkenin boynuna geçirilmiş bir tasma

Kaplan bugün yayımlanan "Laiklik, “tasma”! Özgürlükse, ayartıcı maskesi!" başlıklı yazısında 'ülkedeki bütün cinayetlerinin laiklik adına işlendiğini' iddia etti.

Kaplan: Laiklik ülkenin boynuna geçirilmiş bir tasma

Yeni Şafak gazetesinin Yusuf Kaplan bugün yayımlanan “Laiklik, “tasma”! Özgürlükse, ayartıcı maskesi!” başlıklı yazısında ‘ülkedeki bütün cinayetlerinin laiklik adına işlendiğini’ söyledi!

“Önce şu yakıcı gerçeklerin altını çizmek isterim: Bu ülkede, bütün cinayetler laiklik adına işlendi! Binlerce İskilipli Atıf, laiklik adına ipe gönderildi! Darbeler, laiklik adına gerçekleştirildi! Bu toplum, ‘irtica tehdidi’ diye diye laiklik adına dayak yedi, sindirildi! Önce, bütün devlet ve kurumları laikleştirildi, İslâm’dan ‘temizlendi’; sonra da toplum” ifadelerini kullanan Kaplan yazısının sonunu şöyle bitirdi:

“Dünyada 6 asır üç kıtada barış yurdu’nu biz kurduk yalnızca. Biz çekildik tarihten; Batılılar, bir asırda dünyayı cehenneme çevirdiler!

İslâm dünyasında Baas gibi laik diktatörlüklerle iş tutuyor Batılılar ve “demokrasi, özgürlük” nutukları atmayı da ihmal etmiyorlar hiç bir zaman! Dünyayı aptallaştırıyorlar.

Türkiye’nin “sivil anayasa” yapımı sürecinde bu ülkenin medeniyet dinamikleri ve kültürel değerleri ekseninde bir anayasa yapmasını bekliyorum. Toplum da bunu bekliyor yarım asırdır…

Yoksa sürgünümüz bitmeyecek bizim…”

 

http://gazetemanifesto.com/2016/04/22/mercek-yusuf-kaplan-ne-sikiyor/