"Kanserli kızın bedeninin dondurulmasına..."

İngiltere'de kanserden hayatını kaybeden genç kızın annesi, kızının son isteğini yerine getirmek için girdiği hukuk mücadelesini kazandı.

İngiltere’de ekim ayında kanserden hayatını kaybeden genç kızın annesi, kızının son isteğini yerine getirmek için girdiği hukuk mücadelesini kazandı. Adı açıklanmayan genç kızın cansız bedeni, ilerde hastalığa çare bulunur umudu ile donduruldu.

İngiltere’de mahkeme, nadir olarak görülen bir kanser türüne yakalanan kızının, dondurulma talebini kabul etmeyen babasını haksız buldu. 14 yaşındaki kız, hastalığının son döneminde “Ölmek istemiyorum ama öleceğim, 200 yıl sonra belki beni uyandırabilirler, bu şansı benden esirgemeyin” sözleriyle son arzusunu dile getirmişti. Ekim ayında hayatını kaybeden genç kızın bedeni, ABD’nin Arizona eyaletine bağlı Scottsdale kentindeki soğutma merkezinde dondurularak koruma altına alındı. Böylece İngiliz kızın cansız bedeni, yüzyıllar boyunca bozulmadan saklanabilecek.

Ancak kansere çare bulunsa bile, donmuş bedenlerin nasıl çözüleceği bilim insanlarının henüz çözüm bulamadığı sorunlar arasında yer alıyor.